Liga 1

Schimbare de regulament in playoff pentru un final electrizant de sezon

Liga 1 ramane si in sezonul 2018/2019 tributara sistemului cu 14 echipe si campionatul impartit in doua, sezonul regular si playoff/playout.

Cu toate acestea, din dorinta de a acorda un plus de tensiune luptei pentru titlu, LPF a modificat sistemul de programare al meciurilor din a doua parte a sezonului, anunta Gsp.

Astfel, primele doua echipe clasate la finalul sezonului regular se pot intalni in etapa a 5-a si respectiv a 10-a, adica ultimele runde din turul si returul playoff-ului.

Tradusa in realitate, aceasta modificare ar fi dus la programarea duelurilor Viitorul - FCSB (sezonul 2016/2017) si CFR Cluj - FCSB (sezonul 2017/2018) in ultima etapa. Practic am fi avut o finala pentru titlul de campioana in Liga 1 direct cu trofeul pe masa.

Pana acum echipa care termina sezonul regular pe primul loc disputa primele doua runde din playoff pe teren propriu, iar derby-ul cu a doua clasata avea loc in etapa a 2-a, respectiv a 7-a.

Cu noua modificare de regulament, prima clasata din playoff incepe partea secunda pe teren propriu, dar apoi alterneaza meciurile acasa/deplasare pentru a nu mai avea situatia in care o echipa disputa trei meciuri acasa si o alta trei meciuri la rand in deplasare.

Imperecherea in prima runda de playoff va fi in functie de clasament astfel:

1-6, 2-5, 3-4

La fel se va proceda si in playout, unde primul loc va fi disputat in ultima etapa, daca diferenta din clasament va impune acest lucru.



Schimbare de regulament in playoff pentru un final electrizant de sezon