Liga 1

Scenariul cel mai aproape de realitate despre reluarea Ligii 1

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dupa anuntul de luni al presedintelului Klaus Iohannis despre reluarea activiatilor sportive putem avansa o data cu privire la reluarea competitiei fotbalistice din Liga 1.

“Sportivii de performanta vor putea in conditii foarte speciale sa inceapa cantonamentele, dar nu vor incepe competitiile sportive decat dupa o perioada suficient de lunga de pregatire”, a declarat Klaus Iohannis intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

In aceste conditii, echipele din Liga 1 vor avea la dispozitie 3-4 saptamani pana la reluarea competitiei.

LPF avansase oricum datele de 7 iunie sau 14 iunie pentru reinceperea meciurilor din prima liga.

Scenariul acesta prinde contur acum in contextul declaratiilor presedintelului Romaniei.

“Competitiile vor incepe doar in momentul in care ne vom asigura ca tinem totul sub control, ca exista un cadru de siguranta maxima si, in mod obligatoriu, cand va exista o perioada de pregatire inaintea reluarii competitiilor”, spusese duminica seara si Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului la Digi Sport.

Meciurile din Liga 1 ar urma sa se desfasoare cu portile inchise, iar la stadion va fi permis accesul a maxim 125 de oameni. In acest numar sunt inclusi jucatorii, staff-urile tehnice, arbitrii, cadrele medicale, jurnalistii acreditati si copiii de mingi.

Mai mult decat atat, in protocolul intocmit de LPF si FRF se stipuleaza si ca jucatorii sa fie testati de coronavirus inaintea fiecarui meci disputat.



Scenariul cel mai aproape de realitate despre reluarea Ligii 1