Liga 1

Scandal urias cu arbitri romani la amicalele din Cipru si Turcia

Sursă foto: twitter.com/PogonSzczecin

Mai multi arbitri romani cu identitati false si care au oficiat la mai multe meciuri amicale in Cipru si Turcia sunt suspectati ca ar face parte dintr-o retea implicata in trucarea de meciuri pentru mafia pariurilor.

Totul a pornit de la meciul pe care Astra Giurgiu l-a pierdut in fata polonezilor de la Pogon Szczecin, scor 1-3. Giurgiuvenii au ratat atunci intentionat doua lovituri de la 11 metri, iar polonezii au irosit la randul lor in mod deliberat un penalty.

Marius Sumudica a facut scandal si le-a strigat arbitrilor de pe margine: “Ce faceti, ma, jucati la pariuri?!?”.

"Din moment ce jucătorii mei refuză să marcheze din penalty, vă daţi seama, la fel şi jucătorii adverşi. Prima repriză a ţinut 52 de minute, mă plictisisem. I-am tot spus că s-a terminat. A dat penalty după o fază în careu la noi, au dat pe lângă poartă. A râs şi antrenorul lor. A fost mizerabil! Sunt mizerii care se întâmplă", a declarat Marius Sumudica la Digi Sport.

Initial s-a crezut ca arbitrul respectivului meci ar fi fost un bulgar, insa dupa cercetari amanuntite Gazeta Sporturilor anunta ca in realitate la centru a oficiat Cristian Catana, secretar al Asociatiei Judetene de Fotbal din Dambovita si arbitru activ la Liga a 3-a din Romania.

Acesta a fost prezentat de organizatorul meciului drept bulgar, amanunt deloc de neglijat in contextul acestor meciuri amicale din perioadele de vara si iarna in fotbalul european.

Probleme si la meciurile CFR-ului

Mai mult decat atat, cazul de la meciul Astrei n-a fost unul singular. Partida dintre CFR Cluj si rusii de la Ufa ar fi fost condusa de o brigada romaneasca anuntata la fata locului drept slovena.

Dan Petre ar fi fost arbitru la centru, iar la una dintre linii ar fi oficiat Cristian Grigorascu, tusier retras oficial din arbitraj!

"Stiam ca am fost arbitraţi de sloveni la primul meci si bulgari la al doilea meci. Sunt uimit. Si credeam că le ştiu pe toate în fotbal, dar se pare că nu. La meciul cu Ufa, am avut un penalti pe care l-am ratat şi arbitrul a acordat repetare. La al doilea meci, am avut iar un penalti pe care l-am ratat. Meciurile au fost bune, intense”, a declarat Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului la Dolce Sport.

“În timpul meciului, când eram nemulţumiţi de arbitraj, noi încercam să vorbim cu arbitrii în engleză, crezand ca sunt straini", a adaugat oficialul ardelenilor intarind si mai mult penibulul unei astfel de situatii.

Acelasi Dan Petre ar fi condus si meciul FC Botosani - Amkar Perm, scor 3-0, cand primele doua goluri au fost marcate din lovituri de la 11 metri.

CCA s-a sesizat si a deschis o ancheta in acest sens.



Scandal urias cu arbitri romani la amicalele din Cipru si Turcia