Liga 1

Razboi total intre FRF si LPF pe tema arbitrajului video in Liga 1

Razvan Burleanu a lansat un atac dur la adresa Ligii Profesioniste de Fotbal dupa sedinta de joi a Comitetului Executiv al FRF.

Burleanu ii acuza pe cei de la LPF ca promoveaza necesitatea introducerii arbitrajului video la meciurile din Liga 1, competitie pe care o organizeaza, fara insa a contribuit la partea financiara.

”Discutiile s-au blocat fiindca, desi FRF acopera cheltuielile cu pregatirea arbitrilor in cuantum de aproximativ 500.000 de euro, palavragii de la LPF isi doresc sa-si asume acest proiect solicitand sa-si asume managementul implementarii VAR, desi LPF nu acopera niciun leu in acest proiect”, a spus Burleanu.

”Altfel spus, LPF isi doreste sa conduca arbitrajul romanesc pe banii FRF. Ii suspectez chiar ca isi doresc un control pe arbitraj pe care sa-l tranzactioneze in avantajul si in interesul vreunui club”, a adaugat Burleanu.

Presedintele FRF a mai spus ca institutia pe care o reprezinta primeste de la UEFA suma de 100.000 de euro in fiecare an pentru arbitraj, in conditiile cheltuielile FRF pe acest segment ar depasi 350.000 de euro pentru pregatirea arbitrilor.

Acesta a mai spus ca doar in primul an costurile pregatirii arbitrilor pentru VAR ajung la 500.000 de euro, urmand ca in anii urmatori acestea sa mai scada.

Burleanu a fost transant si a spus ca FRF ar acoperi costurile cu VAR-ul la Liga 1 doar daca intrecerea ar fi organizata de federatie si a concluzionat cu un alt atac la LPF.

”VAR-ul ar putea fi implementat la nivelul Ligii 1 intr-un interval cuprins intre opt si zece luni incepand de acum, daca LPF ar renunta la o mica parte din cheltuielile salariale de aproximativ 2 milioane de euro pe an”, a declarat Burleanu.

Un lucru este cert. Din 2022 vom avea VAR la meciurile din Cupa Romaniei, competitie organizata de FRF.



Razboi total intre FRF si LPF pe tema arbitrajului video in Liga 1