Liga 1

Rapid obtine o victorie vitala in fata Otelului

Echipa lui Cristi Pustai se apropie de la o etapa la alta de locurile ce asigura ramanerea in Liga 1. Sambata, Rapid a invins la Otelul, scor 2-0, printr-un gol inscris timpuriu de Meulens. Daniel Niculae a inghetat tabela spre final. Galatenii au evoluat in inferioritate numerica, dupa ce "eterna speranta" Alexandru Tudorie a avut o interventie extrem de urata asupra lui Milos Buchta. Scorul putea fi unul mai drastic, insa giulestenii au prins un Hotoboc in zi mare.

Rapid a avut un start ideal de meci, dupa ce Meulens a deschis scorul in minutul 5. Daniel Niculae a fost angajat in centrul careului si i-a pasat lui Meulens pentru prima reusita in Liga 1.

Misiunea echipei vizitatoare s-a complicat foarte mult, in minutul 30, cand Alexandru Tudorie a incasat cel de-al doilea cartonas galben din partea centralului Horatiu Fesnic. 

Giulestenii au solicitat penalti la o cadere in careu a lui Daniel Niculae. Arbitrul clujean insa a considerat ca fiind corecta interventia lui Stelian Cucu asupra atacantului gazdelor. Nici Coimbra nu a avut mai mult noroc.

Scorul pauzei a ramas cel inregistrat in debut, desi Edu Oriol a scapat singur cu Hotoboc, in minutul 40.

Andrei Miron a fost destul de aproape sa restabileasca egalitatea, in minutul 57, la capatul unei lovituri de colt executate de Florin Cernat.

Tabela a ramas neschimbata, cinci minute mai tarziu, cand Hotoboc s-a aruncat in stanga si in dreapta pentru a respinge consecutiv din fata lui Coimbra, Daniel Niculae si Meulens.

Capitanul gazdelor a stabilit scorul final printr-o executie de mare atacant, cu piciorul stang la coltul scurt. Pasa i-a apartinut veteranului Daniel Pancu.

Rapid: Buchta - N. Vasile, Borda, Cmovs, J. Oriol - Coimbra (D. Pancu 77), Gecov, Garai, E. Oriol - Meulens (Benson 69), D. Niculae (Martin 88)

Otelul: Hotoboc - Solomou, Miron, Cucu, Murgoci - Iorga (R. Gradinaru 46), E. Dica, Cernat, I. Popa (D. Popescu 68) - Tudorie, Yulu-Matondo (C. Stoian 80)

Arbitru: Horatiu Fesnic (Cluj-Napoca)

Cartonase galbene: N. Vasile 52, Cmovs 55/ Al. Tudorie 10, Popa 35, Solomou 73

Cartonase rosii: Al. Tudorie 30

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)



Rapid obtine o victorie vitala in fata Otelului