Liga 1

Rapid – FCSB 1-0. Prima victoria a giuleștenilor în playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Echipa Rapid a spart gheața în playoff și a obținut victoria în meciul cu FCSB, scor 1-0, din etapa a 5-a în playoff-ul de Liga 1.

Un meci care a început cu opt minute de întarziere din cauza show-ului pirotehnic din stadion.

Golul marcat de Alexandru Albu în minutul 22 a decis meciul în favoarea giuleștenilor. Bamgoye a pătruns în stânga la limita careului și a întors mingea pentru venirea lui Albu din linia a doua.

Albu a reluat decisiv pentru 1-0, scor care avea să fie păstrat până la final, în pofida numeroaselor ocazii ratate de FCSB.

Echipa pregătită de Elias Charalambous a fost aproape de egalare la un minut după deschiderea scorului prin Olaru. Acesta a rămas singur la finalizare în careu și a fost blocat de portarul Moldovan.

În finalul primei reprize, după un corner, Dawa a trecut pe sub o minge centrata de Coman și prelungită cu capul de Șut pe bara a doua.

Trei schimbări a făcut Charalambous la pauză, dar nici intrările lui Cordea, Omrani și Cristea n-au avut menirea de a aduce egalarea pentru FCSB.

Omrani (min.47), Octavian Popescu (min.49) și Coman (min.50) au ratat ocazii mari pentru echipa vizitatoare.

Rapid a trecut pe lângă 2-0 în minutul 69, când golgeterul Dugandzic a reluat puțin pe lângă poartă.

În minutul 88, Omrani a ratat singur cu portarul, pentru ca în prelungiri Miculescu să reia de puțin alături.

FCSB rămâne pe locul trei în clasament, la cinci puncte de liderul Farul, cu cinci etape rămase până la finalul sezonului.

Rapid e în continuare pe patru după primul succes din playoff, la patru puncte de Universitatea Craiova.

Caseta tehnică

Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais (Florin Ştefan 77) - Al. Albu, Kait, Al. Ioniţă II (Emmers 65) – Sefer (Pănoiu 90), Dugandzic, Funsho Bamgboye. Antrenor:  Adrian Mutu

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa (I. Cristea 46), Tamm, Radunovic – Edjouma (Omrani 46), Şut (Miculescu 85), Olaru - Oct. Popescu, Compagno (Cordea 46), Fl. Coman. Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonaşe galbene: Onea 4, D. Grigore 28, Al. Ioniţă II 44, Fl. Ştefan 88 / Omrani 4, Dawa 18, Radunovic 85

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Valentin Avram, Alexandru Cerei.



Rapid – FCSB 1-0. Prima victoria a giuleștenilor în playoff