Liga 1

Programarea derby-ului Dinamo-Rapid ii provoaca dureri de cap lui Dragomir

Presedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, marti, ca reprogramarea partidei Dinamo - Rapid, pentru a permite formatiei alb-rosii sa joace amicalul cu Barcelona, este o mare problema pentru Liga, deoarece prin disputarea acesteia dupa încheierea turului s-ar încalca regulamentul.

El a explicat ca initial se stabilise ca partida Dinamo - Rapid, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I, sa se dispute la 13 august, dar FRF si selectionerul Victor Piturca se opun pentru ca echipa nationala disputa un meci amical cu Slovenia în 15 august.

"Este o foarte mare problema la meciul lui Dinamo cu Rapid. Pentru ca nu gasim portite si se încalca regulamentul daca se programeaza meciul dupa încheierea turului. Rapid vrea sa joace pe 13 august, televiziunea la fel, în schimb nu ne lasa Piturca, Mircea Sandu si federatia, pentru ca pleaca nationala în Slovenia pe 13. Iar toti jucatorii trebuie sa fie liberi începând de duminica, zi în care îi cheama Piturca în cantonament. Problema este ca i-a dat si federatia aprobare, ei nici n-au întrebat Liga. Ca nu Liga da aprobare, ci federatia. De azi-dimineata am vorbit non-stop cu Piturca, l-am sculat si din somn. N-am cum. Si mai joaca si tineretul atunci, iar Dinamo are jumatate din echipa luata la seniori si tineret. Si atunci n-ai cum sa faci, pentru ca prioritate are echipa nationala", a spus Dragomir.

Oficialul LPF este dispus chiar sa ofere o prima celui care gaseste data de disputare a partidei Dinamo - Rapid. "Televiziunea nu stie nici ea când sa programeze. Cei de la Digi (n.r. - Digi Sport, detinatorul de drepturi al Ligii I) sunt foarte suparati pe chestia asta. Suntem în dificultate. Si nu gasim data, stam de nebuni pe aici si nu gasim nicio portita. Daca gaseste cineva o portita îl premiez. Dar nu sa joace vineri si dupa aia luni, ca asa am gasit si noi unele variante. Cea mai buna era asta cu 13, dar daca a intervenit nationala a picat. Era bine pe 13, aveau 48 de ore, jucau usor luni. Acum ne gândim la ce e mai rau. Adica, fereasca Dumnezeu sa nu se califice niciuna dintre echipe în Liga Europa si atunci se poate. Sau, ca varianta, când joaca echipele nationale de seniori si tineret, sa joace ei fara cei convocati... dar nu se poate nici asa. Pe onoarea mea daca gasesti varianta", a mentionat presedintele Ligii.

Dragomir avertizeaza cluburile ca de acum înainte sa nu mai programeze amicale în timpul desfasurarii campionatului fara avizul LPF.

"Când eu am spus de la început ca un meci de campionat nu trebuie amânat în dauna unui meci amical, fie el cu Barcelona, toata lumea a zis ca avem destule date. Pai sa vina ei, specialistii, sa gaseasca o data libera pâna în decembrie. Sa vedem, gasesc? Nu poti sa pui meciul dupa tur pentru ca se supara toti. Dinamo nu s-a consultat totusi cu noi, Liga. Ne-au spus: «Uite, am luat un meci cu astia», atât. Dar pentru spectatorii nostri am închis ochii si am tacut. Ce nu întelege o echipa care ia un asemenea meci (n.r. - cu Barcelona) e ca trebuie sa se consulte cu cei care organizeaza campioantul. Nu sa faca de capul lor. Le recomand ca de acum înainte sa nu mai faca asa ceva. Domnul Badea mi-a spus ca vine Barcelona, vede lumea... eu l-am înteles. Mai ales ca stie sa te convinga si nu ai cum sa îl refuzi", a afirmat Dumitru Dragomir.

El a adaugat ca Rapid nu trebuia sa îsi dea acceptul pentru amânarea partidei pentru ca meciul Dinamo - Barcelona sa se dispute luni, 13 august. "Rapidul nu trebuia sa îsi dea acceptul sa amâne meciul. Pentru ca daca nu îsi dadea Rapid acceptul Dinamo juca luni, cu ce ramânea (n.r. - dupa convocarile la nationala) cu Barcelona. Erau baieti destepti. Era normal sa fi luat luni cu Barcelona, pentru ca tot plin era stadionul", a precizat presedintele LPF.

Întrebat ce parere are despre faptul ca Lionel Messi ar putea absenta la meciul Dinamo - Barcelona din cauza accidentarii suferite luni la un antrenament, Dragomir a raspuns: "Fereasca Dumnezeu sa nu vina Messi. Pai atunci... sacrificam un campionat pentru rezervele Barcelonei? Nu, trebuie sa joace Messi. Si totusi cred ca o sa joace toata echipa Barcelonei, pentru ca au un contract semnat si nu îsi permite nimeni sa îl încalce. Ar fi ultima sa auzim acum ca nu joaca Messi ca e accidentat. Mai sunt totusi doua saptamâni".

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a suferit o contuzie la piciorul drept, la antrenamentul de luni, si nu va evolua în meciul amical de astazi cu Hamburger SV. Absenta lui Messi de la acest amical costa FC Barcelona 400.000 de euro, suma stipulata în contractul dintre cele doua grupari.

FC Barcelona va întâlni echipa Dinamo Bucuresti într-un meci amical, la 11 august, de la ora 20.15, pe Arena Nationala din Capitala. La acea data, formatia alb-rosie avea programat meciul de pe teren propriu cu Rapid, în cadrul etapei a IV-a a Ligii I.

 



Programarea derby-ului Dinamo-Rapid ii provoaca dureri de cap lui Dragomir