Liga 1

Prima infrangere din istorie a Vasluiului la Medias

Gaz Metan Medias a învins la limita, scor 1-0, pe FC Vaslui pe teren propriu, aceasta fiind prima victorie din istorie a mediesenilor acasa în fata Vasluiului. Singurul gol al meciului a fost marcat în prima repriza de Astafei din penalty.

Cele doua echipe aveau dorinte si asteptari diferite de la acest meci, având în vedere situatia lor din clasament. Daca Mediasul cauta cu disperare puncte pentru a se salva din zona nisipurilor miscatoare de la coada clasamentului, Vasluiul avea nevoie de puncte pentru a se pastra aproape de vârful ierarhiei Ligii 1.

Cu toate ca ambele formatii îsi doreau victoria, partida nu a oferit un fotbal tocmai spectaculos. În prima repriza s-a jucat haotic, cu putine realizari de ambele parti, iar în partea secunda s-a jucat tot haotic, într-o singura directie.

Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 27 de Astafei din penalty. Varela l-a faultat pe Markovic în careu dupa un corner de pe stânga al Gazului si Alexandru Tudor a acordat penalty pentru medieseni.

Din acel moment, Vasluiul a declansat asaltul la poarta adversa. Pâna la pauza, moldovenii au ratat o mare sansa de egalare, prin Antal, care în minutul 33 a ratat incredibil cu toata poarta în fata, însa marile ocazii ale elevilor lui Hizo au venit dupa pauza.

Trei sanse uriase de gol au fost irosite de vasluieni în repriza a doua, de trei ori fiind salvat Mediasul de bara. Prima data a trimis în bara Liviu Antal, în minutul 77, pentru ca apoi Ciuca sa devieze mingea centrata de Varga în transversala. A treia bara a oaspetilor a venit cu doua minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Niculae a deviat cu capul în bara din dreapta. 

La final de meci, moldovenii au acuzat arbitrajul lui Alexandru tudor invocând ca penalty-ul a fost acordat foarte usor, iar spre final de meci arbitrul n-a acordat penalty pentru Vaslui dupa ce Sburlea a cazut în careu.

Gaz Metan Medias: Loncarici - Ciuca, Frasinescu, Markovici, Buzean - Todea (Llullaku '74), Tahar - Astafei, Eric (V. Negru '68), C. Petre (Avram '83) - Bawab. Antrenor: Cristian Pustai.

FC Vaslui: Coman - Milanov, Celeban, Varela, Charalambous - Caue, R. Costin (Sburlea '83) - Antal, Stanciu (Tukura '89), Sânmartean (Varga '51) - M. Niculae. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonase galbene: Bawab '68, C. Petre '70 / Varela '26, Celeban '39.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Cristian Nica, Aurel Onita (asistenti) - Horatiu Fesnic (rezerva).

Observatori: Nicolae Marodin, Octavian Goga.

 



Prima infrangere din istorie a Vasluiului la Medias