Petrolul Ploiesti

Lupii Galbeni dau jandarmeria in judecata pentru folosirea violentei

Mai multi suporteri s-au prezentat la spital dupa ce au fost batuti de jandarmi pe drumul spre Bucuresti si spun ca vor actiona Jandarmeria Romana in judecata pentru folosirea violentei asupra lor.

Mai multi suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti, implicati in incidentele violente de duminica seara cu jandarmii, au venit, luni, la unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, pentru a primi ingrijiri medicale, transmite corespondentul Mediafax.

La iesirea din unitatea medicala, cativa dintre suporteri erau bandajati la cap.

"Mi-au dat cu tonfa la tampla, daca dadeau doi centimetri mai jos puteau sa ma omoare. M-au pus jos si m-au lovit cu picioarele, fara ca eu sa le fac nimic, fara sa-i provoc. Am pe spate urme de tonfa si de picioare", a spus un tanar.

Unul dintre liderii galeriei Petrolul Ploiesti, Bogdan Dinu, a spus ca din informatiile pe care le are peste 20 de suporteri au fost raniti in incidentele cu jandarmii. Suporterii acuza violente extreme din partea jandarmilor, sustinand ca fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inclusiv pe copii.

"In autobuzul in care eram au spart geamul, au bagat furtunul cu gaze si au inceput sa dea gaze lacrimogene, desi erau si copii acolo. In acelasi timp, au pus scuturile in usile autobuzelor ca sa nu putem cobori", a spus Bogdan Dinu.

El a precizat ca numai in autobuzul in care s-a aflat el cel putin 15 oameni au avut de suferit ca urmare a interventiei jandarmilor.



Lupii Galbeni dau jandarmeria in judecata pentru folosirea violentei