Petrolul Ploiesti

Jandarmeria acuza suporterii Petrolului de comportament ca in Evul Mediu

Seful Jandarmeriei a iesit, luni, si a condamnat public actele de violenta comise de suporterii echipei Petrolul in drumul spre stadionul Steaua. Fanii din Ploiesti au o cu totul alta versiune a intamplarilor.

Seful Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Mircea Olaru, a spus ca in drum spre Bucuresti, autocarul in care se aflau suporterii echipei Petrolul Ploiesti au oprit in camp si "au aruncat cu pietre in jandarmii care asigurau insotirea galeriei".

"Nu este admisibil ca niste suporteri sa opreasca masina in camp si sa ia la pietruit fara niciun motiv jandarmii care asigurau insotirea. Acesti oameni trebuie sa inteleaga ca nu mai suntem in Evul Mediu", a spus Olaru.

"In timpul deplasarii spre Bucuresti, fanii ploiesteni au oprit coloana in dreptul localitatii Domnesti, s-au dat jos din masini, au devenit foarte violenti, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, au inceput sa arunce cu sticle si pietre in fortele de ordine care insoteau coloana si au spart geamurile de la autobuze si microbuze. Fanii erau in 10 autobuze, mai multe microbuze si masini personale. Pentru a nu periclita siguranta celorlalti spectatori prezenti la meci, s-a luat decizia intoarcerii coloanei spre Ploiesti. Momentan nu a fost retinut niciun fan ploiestean", precizase anterior si Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Suporterii ploiesteni prinsi in mijlocul evenimentelor de duminica seara au o cu totul alta varianta a celor intamplate la Domnesti.

"Am fost opriti pe un cimp. Era bezna, au inceput sa dea cu gaze, sa traga cu gloante de cauciuc, cu alice. Jandarmii erau pregatiti de razboi. Sint peste 15 raniti, oameni cu capul spart, plini de singe. Nimeni nu a provocat. Totul a inceput de la Otopeni cind au dat cu gaze si bastoane. A urmat apoi o noua lupta pe centura, apoi am ajuns pe acest cimp si s-a declansat dezastrul. Un fan a fost impuscat in cap, eu in picior, sintem mai multi raniti. Acum sintem sechestrati in autocare. Jandarmii te calca in picioare daca ai curajul sa cobori din autocar”, a spus Bogdan Dinu, un alt lider al galeriei “gazarilor”, la Digi Sport.

Octav Preda, un alt lider al Lupilor Galbeni, a facut mai multe precizari in legatura cu incidentele de duminica seara.

“O sa plateasca cine a luat decizia asta! Ne-au intors pe motiv ca la primul autocar au existat incidente intre fani si jandarmi. Sint 1300 de oameni, ar trebui luata decizia corecta. Fiecare fan a dat 15 lei pentru bilet si transport, vor trebui sa plateasca. Mi se pare deplasat pentru un mic incident sa intorci 11 autocare. Sint noua autocare care nu au facut nimic, daca era sa se intimple incidente la 1300 de fani cu o suta de jandarmi, se puteau face nenumarate”.

Suporterii echipei Petrolul au fost escortati pana in Ploiesti unde au continuat luptele cu jandarmii in chiar centrul orasului. Doi jandarmi au fost raniti si trei suporteri retinuti pentru audieri.



Jandarmeria acuza suporterii Petrolului de comportament ca in Evul Mediu