Petrolul Ploiesti

Cum l-a pierdut gratis Petrolul pe Bokila

O ipoteza neasteptata intra in atentie in ceea ce il priveste pe Jeremy Bokila, al doilea golgheter din sezonul trecut al Ligii 1. Valeriu Rachita sustine ca jucatorul congolez a fost pierdut de fapt de Petrolul, dintr-o neglijenta.

Rachita a declarat miercuri seara ca Petrolul avea o clauza de cumparare a lui Bokila, la finalul sezonului 2012/2013, jucatorul evoluand practic la Ploiesti pana acum doar ca imprumut de la echipa olandeza Zulte.

Cei de la Petrolul, conform lui Rachita, trebuiau sa achite clauza respectiva, in valoare modica de 200.000 de euro, pana la finalul lunii mai. Au intarzia cu aceasta plata, iar amanuntul a fost speculat de impresarii lui Bokila, care vor sa il transfere pe acesta gratis in alta parte, sustinand ca este liber de contract.

Acum, practic, Bokila ar fi jucatorul lui Zulte. El nu evitat Supercupa din Romania de frica unei accidentari, ci pentru a nu incalca normele FIFA. Acestea spun ca un jucator nu poate evolua  pentru doua echipe diferite in acelasi sezon.  Acum Bokila asteapta un contract cu un alt club.

Daca Rachita are dreptate, Petrolul si-a taiat singura craca de sub picioare, neglijand un jucator care le putea aduce o calificare in grupele Ligii Europa si nu numai.

Totul a pornit luni noapte, de la un mesaj publicat pe Bokila pe retelele sociale. El si-a luat la revedere de la fanii Petroulului si a urat echipei succes in Supercupa, dand de inseles ca a plecat de la club.

Marti, Petrolul a trimis un comunicat de presa in care a spus ca Bokila vrea sa plece la alt club si ca a fost suspendat pentru Supercupa, pentru ca echipa nu isi da acordul de transfer. Marti seara, Bokila a publicat o imagine cu el plecand din tara, in avion, si ulterior miercuri a avut o discutie privata pe retelele sociale in care a spus ca a fost obligat sa plece, dupa ce Petrolul l-a fortat sa semneze o prelungire de contract pe care nu o vrea.



Cum l-a pierdut gratis Petrolul pe Bokila