Liga 1

Petrolul invinge pe final la Botosani

FC Botosani nu a putut sa treaca peste infrangerea categorica din etapa precedenta, 6-1 cu Pandurii Targu Jiu, pierzand la limita in fata Petrolului, scor 2-1, dupa ce Hadnagy restabilise egalitatea in minutul 70. Ferebory Dore a inscris golul decisiv, in minutul 85, in timp ce Teixeira a modificat tabela pentru prima data in meci.

Lusitanul Felipe Teixeira a rupt echilibrul cu un sut plasat din interiorul careului, in minutul 15. Petrolul s-a mentinut in ofensiva, Camara reluand putin peste o minge centrata din flanc de Alcenat (21').

Cu cinci minute de pauza, Botosaniul a dat replica prin Acsinte, a carui executie nu a prins cadrul portii aparate de Pecanha.

In minutul 61, Pecanha s-a intrebuintat din nou, de aceasta data la sutul surprinzator al lui Istvan Fulop.

Zece minute mai tarziu, botosanenii au egalat pe tabela in urma unei faze marca inregistrata: centrare Croitoru de la coltul terenului, continuata de Hadnagy cu o reluare in plasa.

Soarta celor 3 puncte puse in joc avea sa fie stabilita cu cinci minute inainte de final, cand Dore a gasit lovitura de cap castigatoare.

BOTOSANI (4-2-3-1): Curileac - Patache, C. Dinu, Poverlovici, Acsinte - Fulop, Ghinga (Codoban 57') - Vasvari, Croitoru, Carjan (I. Matei 78') - Hadnagy
Rezerve: Perianu, Tincu, Taban, Maghici, Vraciu, I. Matei, Codoban

PETROLUL (4-2-3-1): Pecanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Guilherme - Romario Pires, De Lucas (Dore 74') -  Priso (Fernandez 58'), Teixeira, Boudjemaa (Morar 68') - Issa Camara
Rezerve: Bornescu, Fernandez, Benga, Achim, Moraru, Dore

Cartonase galbene: Poverlovici 59', Croitoru 84'/ De Lucas 30', Priso 56', Camara 65'

Cartonase rosii: -



Petrolul invinge pe final la Botosani