Liga 1

Petrolul face spectacol cu FC Botosani, gol si Mutu

Petrolul s-a impus in fata lui FC Botosani, scor 3-0, in epilogul rundei, la capatul unui meci dominat cu autoritate de gazde, care au avut o sumedenie de ratari, pe fondul a doua goluri inscrise din penalti de Adrian Mutu si Laurentiu Marinescu, ambii reveniti dupa accidentari. Teixeira a deschis scorul din actiune, cu un cros frumos din interiorul careului.

Petrolul a practicat un joc placut ochiului in prima repriza, iar golul a aparut inevitabil, undeva spre finalul primei reprize, cand Teixeira l-a invins pe Vasile Curileac cu o executie in cros din interiorul careului (33).

La mijlocul reprizei, acelasi Curileac a retinut cu ceva dificultati lovitura de cap de pe 6 metri a lui Toto Tamuz.

Nici Juan Angel Albin nu a fost mai precis la finalizare, dupa ce a trimis peste transversala in situatie de unu la unu cu goalkeeperul oaspetilor (25).

La un sfert de ora de la reluarea jocului, Toto Tamuz a scapat singur spre poarta lui Curileac, care a iesit la intampinare si i-a inchis culoarul de sut al israelianului.

Adrian Mutu a revenit in tricoul "lupilor galbeni" cu gol, gratie penaltiului obtinut de Toto Tamuz in duel cu Zivkovic si transformat de "Briliant" cu o executie in coltul opus celui in care plonjase goalkeeperul Botosaniului.

Tamuz a semnat alte doua ocazii importante ale Petrolului, blocat de Curileac de fiecare data. Curileac a gresit insa in minutul 85, cand a intervenit decisiv asupra lui Alcenat, iar centralul Adrian Cojocaru i-a oferit lui Laurentiu Marinescu posibilitatea de a reveni, la randul sau, cu gol, tot de la 11 metri.

PETROLUL: Pecanha - Achim, Geraldo, Manasse, Guilherme - Mustivar, De Lucas (L. Marinescu 82) - Walter (Alcenat 77), Albin (Ad. Mutu 66), Teixeira - Tamuz
Rezerve: Povilas, Alcenat, Mutu, Camara, Hoban, Zicu, Marinescu
Antrenor: Razvan Lucescu

BOTOSANI: Curileac -  Acsinte, D. Ivanovs, Zivkovic (Tincu 82), C. Dinu - Ghinga (Danci 73), Croitoru, Vasvari, Fulop - Carjan, Stojkov (Vertelis 46)
Rezerve: Lazar, Danci, Dorrego, Vertelis, Puri, Bordeanu, Tincu
Antrenor: Leo Grozav

Arbitri: Adrian Cojocaru, Mircea Orbulet, Alexandru Voda

Cartonase galbene: Albin 51/ Zivkovic 70

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana



Petrolul face spectacol cu FC Botosani, gol si Mutu