Liga 1

"Omenia" etapei: Pandurii-Steaua 3-1, Viitorul-Pandurii 4-0

Viitorul nu a intampinat niciun fel de opozitie din partea formatiei care se distra cu Steaua in etapa precedenta, Pandurii Targu Jiu. Echipa lui Gica Hagi a condus pe tabela din primul si pana in ultimul minut, impunandu-se cu un sec 4-0 in fata unui adversar lipsit de "motivatie". Primele doua goluri au venit pe fondul unor greseli personale: Ungurusan a risipit emotiile gazdelor inca din minutul 2, iar Momcilovic s-a asigurat ca lucrurile sa fie si mai clare, in partea secunda. Meciul a reprezentat si o buna ocazie pentru prima reusita a lui Bogdan Tiru in Liga 1. Cireasa de pe tort a fost livrata de Romario Benzar, spre final. Modul de lucru al echipei lui Gica Hagi este bine cunoscut, dupa ce, anul trecut, Viitorul a invins-o pe FC Vaslui. Ultima s-a prezentat in Ghencea si a inregistrat cea mai mare surpriza a campionatului, invingand viitoarea campioana cu 1-0.

Viitorul a inceput in avantaj partida de la Chiajna, dupa ce Mitrita a obtinut o lovitura de pedeapsa in duel cu Bogdan Ungurusan, iar Mitrita s-a ocupat de transformarea sa.

Dan Nistor a punctat la capitolul impresie artistica printr-o executie in forta din lovitura libera, scoasa cu mari emotii de Albut. Portarul Viitorului a impins puternic in picioare, reusind sa indeparteze pericolul.

Nistor a fost si eroul urmatoarei faze, in minutul 15, de aceasta data in aparare. Inchizatorul oaspetilor a stat bine pe linia portii la o lovitura de colt a Viitorului si a respins o minge trimisa periculos de brazilianul Henrique din doar cativa metri.

Cu cinci minute inainte pauza, Banel Nicolita a cazut in suprafata de pedeapsa in urma unui duel cu Mihai Pintilii. Mihai Roman a reclamat, la randul sau, o lovitura de la 11 metri.

Prima repriza s-a incheiat cu un nou moment la poarta polonezului Gliwa, insa Henrique nu a luat cea mai buna decizie si scorul a ramas neschimbat, 1-0.

Putea fi 2-0, in minutul 54, cand acelasi Henrique a fost blocat in situatie de unu la unu cu Gliwa.

Romario Benzar a adus desprinderea mult ravnita, cinci minute mai tarziu, cand a trimis din a doua incercare in plasa portii. A fost o noua eroare in defensiva gorjenilor, dupa ce sarbul Momcilovic a trimis gresit o pasa inapoi spre Vasilijevici.

Mai mult, Bogdan Tiru (69) a inscris pentru prima data in Liga 1 la capatul unei actiuni dezvoltate in flancul stang de Banel Nicolita.

Scorul final al intalnirii a fost stabilit in minutul 83 de Romario Benzar. Cea mai frumoasa reusita, care a venit pe fondul unei executii pretentioase din unghi.

Viitorul: Albut - Cr. Manea (R. Hodorogea 61), Tiru, Mamele, Mitrea - Nedelcu (R. Marin 55), Daminuta - Nicolita, Benzar, Mitrita (Fl. Tanase 65) - Henrique

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Cordos (Eric 62), Vasilijevici, Momcilovici - Pintilii, P. Anton (Elton 73) - Shalaj, D. Nistor, Radut - M. Roman (Matulevicius 53)

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Mamele 37, D. Nedelcu 55/ P. Anton 45, Eric 81

Cartonase rosii: -

Stadion: Concordia (Chiajna)



"Omenia" etapei: Pandurii-Steaua 3-1, Viitorul-Pandurii 4-0