Liga 1

Pandurii smulg in prelungiri o victorie la Iasi

Pandurii Târgu Jiu s-a impus cu 1-0 la Iasi prin golul marcat în prelungiri de Dan Nistor. Iesenii au acuzat ca Nistor a preluat mingea cu mâna, dar golul a fost validat. În urma acestui rezultat, echopa gorjeana ramâne în fruntea clasamentului.

Iesenii au intrat mai bine în joc si nu doar ca au dominat ostilitatile în zona mediana, dar si-au facut de mai multe ori aparitia amenintator în preajma careului advers.

De cealalta parte, echipa gorjeana a parut rupta de la jumatate, jocul elevilor lui Grigoras nefiind unul cursiv, sau care sa prezinte pericol pentru buturile iesene. De putine ori au ajuns gorjenii la poarta adversa si chiar si atunci Irimia a scapat fara prea mari emotii.

Gazdele, în schimb, au creat destule probleme la poarta lui David Lazar. Actiunile ofensive care i-au avut la finalizare pe Patulea, Milea sau Cretu au fost mai mereu generatoare de emotii în defensiva oaspetilor, iar în minutul 24 Patulea chiar a trimis mingea în poarta, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

În repriza a doua jocul a fost mai echilibrat. Gorjenii au dat impresia unei reveniri în joc, au amenintat mai mult poarta adversa, tinând în acelasi timp în frâu ofensiva sustinuta a moldovenilor.

Principala arma ofensiva a trupei lui Ionut Popa a fost Herghelegiu, jucator care a intrat dupa pauza si a produs cateva ocazii bune de a marca. Pentru Pandurii, Lemnaru, Dan Nistor si Voiculet au creat cateva faze din care se putea deschide scorul, dar Irimia a fost in zi excelent si a respins cam toate mingile ce-i amenintau poarta.

În prelungiri însa, în urma unei faze controversate, Dan Nistor a deschis scorul. Acesta a profitat de o respingere gresita a iesenilor, a patruns spre bara din stânga si a sutat nemilos pe jos în diagonala. Moldovenii au acuzat ca Nistor si-a facut mingea cu mâna si au fost mai preocupati de o eventuala decizie a lui Marius Avram decât sa blocheze patrunderea lui Nistor. 

CSMS Iasi: Irimia - Onofras, Tincu, Cretu, Vladu - Milea, Straton - Keita, Tudor (Cl. Ionescu '58), Ciucur (Herghelegiu '53) - Patulea (Petrovici '75). Antrenor: Ionut Popa

Pandurii: Lazar - Ungurusan, Viera, Mamele, Al.Vlad - Voiculet, Nistor, Radut (Lemnaru '56) - Karim (Al. Grigoras '64), Ibeh (Matulevicius '79), Maxim. Antrenor: Petre Grigoras

Cartonase galbene: Ionescu '67, Keita '74, Vladu '77 / Nistor '16

Meciul a fost arbitrat de Marius Avram, ajutat de secunzii Vasile Marinesuc, Mircea Orbulet. Rezerva a fost Mihai Ene. Observatori au fost Laszlo Sajtos si Mircea Calin.

La meci au fost prezenti circa 6.000 de spectatori.



Pandurii smulg in prelungiri o victorie la Iasi