Liga 1

Pandurii si Steaua au incheiat nedecis duelul pentru titlu

Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de pe teren propriu cu liderul clasamentului. Steaua a avut o prima repriza dezastruoasa la Târgu Jiu, dar a reusit sa nu primeasca gol pâna la pauza. Repriza a doua a fost sub controlul ros-albastrilor, dar nici ei n-au reusit sa trimita mingea în poarta.

În fata unor tribune electrizante, Steaua s-a muiat de tot la Târgu Jiu, desi venea din postura de lider a clasamentului. Gorjenii au dominat copios prima repriza pe fondu unui joc dezastruos al Stelei. Una dintre cele mai slabe reprize a ros-albastrilor din acest sezon s-a  soldat cu o sumedenie de ocazii ale trupei lui Grigoras la poarta lui Tatarusanu si niciun sut periculos al stelistilor pentru 45 de minute.

Grigoras a semnat primele doua mari ocazii de gol ale gazdelor, prima data reluând peste poarta din pozitie ideala, pentru ca în minutul 11 Tatarusanu sa se opuna deschiderii scorului. Voiculet si Maxim au mai amenintat poarta stelista în minutele urmatoare, pe fondul unui joc tot mai entuziasmant al gazdelor, dar Tatarusanu s-a dovedit în zi buna si a scos tot ce a trecut de fundasii echipei din Ghencea.

Singura faza în care stelistii au aparut mai periculosi în preajma portii adverse a fost în minutul 40, când Nikolic si-a batut joc de o pasa foarte buna de la Chipciu si a sutat total aiurea peste poarta, în loc sa paseze la Pârvulescu, mult mai  bine plasat. Cea mai mare ocazie a gorjenilor a venit în ultimul minut al primei reprize, când Viera a pasat excelent la Maxim în fata portii, dar acesta a sutat mult peste poarta din doar 7 metri.

Reghecampf  facut doua mutari la pauza, disperat de jocul extrem de slab prestat de elevii sai. Cristi Tanase si Pintilii au intrat în locul lui Filip si Gabi Matei, iar acest lucru s-a vazut si în joc. Steaua a echilibrat disputa în a doua repriza, iar spre final chiar a dominat, dupa ce a împins jocul tot mai mult spre poarta gazdelor.

Gardos a fost aproape de gol în minutul 53, când a reluat din voleu centrarea lui Bourceanu, dar Mingote a scos miraculos de pe centrul portii. Câteva minute mai târziu Rusescu a irosit o faza foarte periculoasa de atac, pentru ca în minutul 70 Tanase sa nu reuseasca foarfeca din centrul careului.

Meciul s-a încheiat însa într-o stare de tensiune nejustificata. Ambele echipe au aratat neputincioase sa mai atace, jocul de presiune si oboseala acumulata prin atacurile prelungite spunându-si cuvântul în ultimele minute de joc.



Pandurii si Steaua au incheiat nedecis duelul pentru titlu