Liga 1

Pandurii bat Otelul si revin pe 1 prin doua goluri magnifice

Pandurii Târgu Jiu s-a impus pe teren propriu cu 3-2 în fata Otelului, într-un meci aprig, foarte disputat mai ales în ultimele minute. Otelul a reusit sa egaleze de doua ori pe prcursul meciului, dar lovitura de gratie a fost data de Boutadjine în minutul 94. În urma acestui rezultat, echipa gorjeana depaseste Steaua în fruntea clasamentului.

Dupa un start destul de echilibrat de meci, în care galatenii au presat mai mult la mijlocul terenului dar fara sa se apropie periculos de poarta, gorjenii au reusit sa fie primii care modifica tabela. Mihai Radut a obtinut un penalty în minutul 18, iar Alexandru Maxim a transformat lovitura de pedeapsa, deschizând scorul pentru Pandurii.

Jocul s-a desfasurat în continuare sub semnul echilibrului, ambele echipe atacând în egala masura în jumatatea adversa, împartindu-si perioadele de dominare. Imediat dupa deschiderea scorului, otelarii au fost mai prezenti în joc, dar finalul primei reprize a apartinut gazdelor.

Tot un penalty a adus si golul egalizator al oaspetilor. La un sut al lui Iorga din minutul 62, Mingote a respins în fata doar pâna la Pena, care a fost faultat de portar tocmai când se pregatea sa înscrie. Alexandru Tudor a indicat punctul cu var, iar Laurentiu Iorga a executat fara probleme de la 11 metri, restabilind egalitatea pe tabela.

Gorjenii nu s-au lasat însa demoralizati de revenirea în joc a oaspetilor si cu un sfert de ora înainte de final Boutadjine a înscris pentru Pandurii cu un sut magnific din voleu la vinclu. MIngea a lovit bara si a intrat in plasa, trimisa la coltul lung pe langa portar.

Chiar daca apropierea finalului meciului a adus cu sine si o stare de oboseala în cele doua tabere, în ultimele minute fotbalistii au mai gasit resurse de energie pentru înca doua goluri. În primul minut de prelungiri Inkango a restabilit egalitatea pe tabela dupa ce a ramas singur cu portarul Mingote.

Cu câteva secunde înainte de final Boutadjine a închis tabela si a adus victoria gorjenilor cu un nou gol de senzatie, un alt sut la coltul lung, trimis cu piciorul stang, prea bun pentru portar. Boutadjine a aratat ca exista in Liga 1 jucatori care chiar stiu sa traga la poarta, din pacate nu romani.

Pandurii: Mingote - Ungurusan, Viera, Mamele, Al. Vlad - Nistor, Radut (Karim '65), Voiculet - Maxim (Al. Grigoras '80), Matulevicius (Lemnaru '66), Ibeh. Antrenor Petre Grigoras

Otelul: Branet - Râpa, Sg. Costin, Benga, Ljubinkovici - Giurgiu, Neagu (Punosevac '80) - Inkango, Viglianti (Bajenaru '46), Stromajer (Iorga '58) - Pena. Antrenor Dorinel Munteanu

Cartonase galbene: Matulevicius '6, Karim ' / Viglianti '22, Pena '23, Giurgiu '70, Benga '86

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor si de Aurel Onita si Iulian Radu.



Pandurii bat Otelul si revin pe 1 prin doua goluri magnifice