Liga 1

Pandurii obtine a doua victorie din acest sezon

Pandurii Târgu Jiua s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Medias, într-un meci foarte alert, plin de ocazii de ambele parti. Golurile gorjenilor au fost marcate de Dan Nistor si John Ibeh, iar pentru Medias Cristi Bud a ratat un penalty acordat oricum aiurea de Istvan Kovacs.

Dupa un prim sfert de ora extrem de plictisitor de meci, gorjenii s-au pus imediat pe treaba si în minutul 156 au deschis scorul. Ibeh a întor o pasa excelent în spate pentru Dan Nistor, iar acesta a sutat splendid în diagonala din marginea careului mare, fara sanse pentru Buchta.

Câteva minute mai târziu, Sergiu Bus a fost aproape de egalare, dar nu a reusit sa-l învinga pe Mingote cu o lovitura de cap de lânga bara din dreapta. Portarul gorjenilor a intervenit providential. Tot Bus a trecut pe lânga gol în minutul 42, când n-a reusit sa trimita pe cadrul portii din pozitie excelenta.

Prima repriza nu s-a încheiat înainte ca pandurii sa aiba o tripla ocazie cu câteva secunde înaine de pauza. Buchta s-a evidentiat la doua suturi pe care scria gol, ale lui Nistor si Maxim, pentru ca apoi Frasinescu sa respinga din fata portii un alt sut în forta.

Gorjenii au început în forta si repriza a doua, Boutadjine având de doua ori în acceasi faza sansa de a majora avantajul Pandurilor. Mai întâi sutul francezului a fost parat, pentru ca o a doua executie din apropiere sa întâlneasca bara.

Au urmat momente mai putin placute pentru cele doua echipe si care nu fac cinste arbitrajului românesc. Istvan Kovacs a acordat penalty pentru Medias în minutul 55, pentru un fault care a avut loc în afara careului, dar apoi tot deciziile lui au facut ca gorjenii sa nu fie nedreptatiti. Cristi Bud a executat în prima faza de la punctul cu var si l-a învins pe Mingote, dar în timp ce facea turul de onoare pâna la banca Mediasului, Kovacs a decis repetarea loviturii. A doua oara, Bud n-a mai nimerit poarta, sutul lui ducându-se alaturi, ceea ce a stârnit proteste între oficialii Mediasului si Cristi Pustai a fost trimis în tribune.

De marcat s-a marcat însa tot la poarta ardelenilor. Ibeh si-a trecut în cont al treilea sau gol din acest an, dupa ce a scapat pe contraatac în minutul 71 si l-a învins fara probleme pe Buchta din centrul careului.

S-a jucat pe contre o buna perioada de timp, ambele echipe realizând faze frumoase si ocazii de gol. Cea mai mare i-a apartinut lui Cristi Bud în minutul 80, care a egalat raportul barelor, dupa ce a trimis cu capul în transversala. Spre final, meciul a pierdut din ritm, oboseala spunându-si cuvântul în ambele tabere.

 



Pandurii obtine a doua victorie din acest sezon