Liga 1

Meci tensionat, Otelul s-a impus in fata Vasluiului

Fosta campioana Otelul Galati a câstigat meciul disputat, luni seara, pe teren propriu, cu FC Vaslui, scor 2-0 (1-0), victorie în urma careia echipa de la malul Dunarii ia o importanta gura de oxigen în tentativa de a scapa de locurile din subsolul clasamentului.

Iorga a deschis scorul pentru galateni cu un sut superb din marginea careului de 16 metri.

În prelungirile partidei Viglianti a dat lovitura pe contraatac si a închis tabela cu un sut printre picioarele lui Coman.

Oteul a jucat în inferioritate numerica în ultimele 12 minute dupa ce Pena a fost eliminat pentru un fault comis asupra portarului advers.

Meciul a debutat cu numeroase faulturi de ambele parti, prima intrare la limita regulamentului având loc în chiar primele 30 de secunde.

Stanciu a fost faultat la marginea careului galatean si a avut nevoie de interventia echipei medicale pentru a putea continua.

Centralul Paul Unimatan a acordat primul cartonas galben lui Iorga în minutul 4 pentru lovirea unui adversar, iar Sburlea de la vasluieni nu a parasit terenul accidentat în minutul 12 dupa un duel cu Murgoci.

Anterior schimbarii lui Sburlea cu Varga, Otelul a ratat o buna ocazie prin Giurgiu. Acesta a primit o pasa scurta de la Pena, a preluat pe piept si a sutat pe jos în bratele lui Coman.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 20. Iorga a luat pe cont propriu o faza în marginea careului advers si a finalizat superb cu exteriorul.

Vasluienii au iesit la joc dupa un început slab si au amenintat cu adevarat poarta adversa abia în minutul 36. Fostul galatean Salageanu a cautat poarta din afara careului si doar interventia lui Branet a salvat Otelul.

Portarul galatean s-a aflat din nou în prim plan în minutul 41, când a respins gresit în lateral un sut slab si l-a agatat în suprafata de pedeapsa pe Antal.

Arbitrul Unimatan a lasat jocul sa continue, desi reluarile tv au aratat clar ca a fost fault la Antal ca lumina zilei si ca vasluienii trebuiau sa primeasca penalty.

Otelul a fragmentat tactic jocul în debutul partii secunde si a ratat o mare ocazie la 11 minute de la reluare.

Bajenaru a executat o lovitura libera de pe dreapta spre pachetul de jucatori, Sarghi a deviat în bara si Coman a scapat ca prin minune de gol.

Vasluienii au revenit periculos în fata portii adverse în minutul 72, când Caue l-a depasit cu usurinta pe Murgoci si a sutat putin peste poarta.

Echilibrul numeric pe teren s-a rupt în minutul 77. Pena a urmarit un balon aruncat gresit de Salageanu de la margine pentru propriul portar, dar a intrat dur asupra lui Coman si a vazut direct cartonasul rosu.

Oaspetii au fortat egalarea în finalului meciului, Caue a cazut în care la o faza fixa, fara însa a primi penalty, iar Viglianti a dat lovitura pe contraatac.

Otelul Galati: Branet - Râpa, Sârghi, Perendija, Murgoci - Giurgiu, Neagu (Filip '71) - Iorga (Stromajer '90+2), Didi (Viglianti '82), Bajenaru - Pena. Antrenor: Viorel Tanase

FC Vaslui: Coman - Milanov, Celeban, Varela, Salageanu - Jumisse, Caue - Antal, Stanciu (R. Costin '46), Sburlea (Varga '11) - Niculae. Antrenor: Viorel Hizo



Meci tensionat, Otelul s-a impus in fata Vasluiului