Liga 1

Olguta Vasilescu nu crede in sinceritatea lui Mircea Sandu

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, afirma ca a luat act cu surprindere de decizia FRF de a oferi un loc în Liga a II-a pentru Craiova, spunând ca gestul i se pare "mai mult unul a lehamite decât o actiune de îndreptare a unei grave erori" si ca se astepta la un loc în Liga I, nu la doua în Liga 2.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat, marti, printr-un comunicat de presa, ca a luat act cu surprindere de hotarârea FRF de a oferi un loc în Liga a II-a pentru Craiova: "Înteleg ca daca pâna ieri Craiova nu avea loc sa joace pe nicaieri, azi are chiar doua locuri, oferite cu foarte multa darnicie de FRF, pe principiul: «Vrea Mititelu un loc? Îi dam lui Mititelu un loc. Vrea si primarita unul? Îi dam si ei»! Craiova nu are nevoie de doua echipe! De altfel, populatia tocmai a fost consultata, printr-un sondaj de opinie, din care a reiesit ca doar sase la suta dintre craioveni ar sustine alta echipa decât U Craiova, fata de 74 care îsi vor echipa dezafiliata de Sandu si trupa lui si, practic, spulberata".

Primarul Craiovei mai spune ca Mircea Sandu nu cunoaste ca, din punct de vedere legal, primarul unei localitati nu se poate implica la o echipa. "Dar daca a dorit sa îmi faca un cadou mie, ca femeie, în loc de flori, banuiesc, nu pot decât sa îi multumesc si sa îi spun ca si în aceste conditii trebuie sa respect legea si dorinta craiovenilor de a sustine U Craiova. Am spus si repet ca în calitate de primar ales voi face toate demersurile ca sa avem înapoi pe Oblemenco echipa fanion a Olteniei si voi sustine cheltuielile administrative ale clubului. Ma asteptam, însa, la un loc în Liga I, nu la doua în Liga a II-a, care sa fie bucati ale unui întreg vatamat", mai spune primarul Craiovei.

Ea considera ca gestul lui Mircea Sandu este "mai mult unul a lehamite": "Gestul lui Mircea Sandu mi se pare mai mult unul a lehamite, decât o actiune de îndreptare a unei grave erori. Cred ca eu, în calitatea pe care o am, nu pot accepta marul otravit întins azi, ci trebuie sa cer corectarea în totalitate a nedreptatii facute Craiovei".

Primarul Craiovei a catalogat propunerea FRF ca fiind o "mistocareala" si a încheiat comunicatul de presa cu un post scriptum.

"Daca ar fi sa ramânem în registrul mistocarelii marca FRF, ar trebui sa dau un anunt la mica publicitate, de genul: «Schimb doua locuri în Liga a II-a cu un loc în Liga I, plus echipa»".

Comitetul de Urgenta al FRF a pus în aplicare, marti, decizia Curtii de Apel Bucuresti, a dispus suspendarea masurii excluderii provizorii a S.C. Fotbal Club U Craiova SA si a reintegrat clubul din Banie în Liga a II-a si tototada a invitat primaria sa înscrie o echipa în L2, conform deciziei AG. Decizia este semnata de presedintele FRF, Mircea Sandu, de primul vicepresedinte Dumitru Dragomir si de cel de-al doilea vicepresedinte Octavian Goga.

Federatia Româna de Fotbal a înstiintat S.C. Fotbal Club U Craiova SA de punerea în aplicare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti si dereintegrarea echipei în Liga a II-a.

De asemenea, FRF a trimis o scrisoare primarului Municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, în care edilul este informat ca mai poate înscrie o echipa în liga secunda si ca termenul pentru a face acest lucru este 30 iulie.

La 25 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu, hotarâta de Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta aceasta sentinta, dar trebuie sa reînscrie imediat echipa în campionat.

 



Olguta Vasilescu nu crede in sinceritatea lui Mircea Sandu