Liga 1

Nisipul miscator din Romania

In anul 2012 nu stiu daca se va petrece apocalipsa despre care tot am auzit, dar cu siguranta se vor petrece cateva noi dezastre in fotbalul romanesc.

Romanul nu are rabdare. El vrea profit, el vrea succes cat mai repede posibil, eventual fara nici macar un pic de transpiratie. Porumboiu il da afara pe Inacio, cel care a facut-o vicecampioana pe Vaslui, omul care trebuia sa conduca gruparea din Moldova in preliminariile Champions League. E amuzant sa afirmi ca si-a dat demisia cand tu vii si decizi peste el. Nu neg ca s-au adus jucatori de valoare la Vaslui, dar antrenorul are totusi un cuvant de spus in alcatuirea echipei. Cel putin asa e intr-o lume civilizata. Astazi, Sumudica deja i-a trimis la un RMN gratuit pe N’Doye si Marius Constantin. Nu i-a dat afara de pe teren, doar i-a escortat catre niste „investigatii” din cauza unor divergente mai vechi.

Ce e nou in asta? Practic nimic. La Steaua Gigi Becali i-a obisnuit pe toti cu stilul sau de multifunctionalitate incercand sa controleze mereu tot. Borcea si Bonetti se joaca de-a v-ati ascunselea cu zambienii si cu jucatorii cu experienta de la Dinamo. Florian Walter isi plimba echipa de la Cluj la Petrolul pentru ca s-a simtit marginalizat in Ardeal si a fost nevoit sa-si ia jucariile si sa plece. Urziceniul a disparut de pe harta dupa niste performante momentan greu de egalat, iar Otelul teoretic trece printr-o faza de constructie desi inca am mari semne de intrebare cu privire la unde au disparut banii din participarea in Champions League.

Otelul a primit 12 milioane de euro de la UEFA pentru participarea in Champions League Unde sunt banii?

Noi avem pretentii sa revenim in fotbalul mare si sa avem din nou campioana inscrisa direct in Champions League. Vindem toti jucatorii buni dupa maxim un sezon, scouting nu avem (exceptie ar face CFR Cluj) si criticam lipsa de rezultate. In Occident e nevoie de minim 2 ani sa construiesti o echipa competitiva. Noi vrem totul instant pentru ca s-au dat bani multi! E ironic sa crezi ca un plafon salarial de 120.000 de euro pe an la un jucator inseamna bani multi. Am ajuns sa aducem numai jucatori carora le-a expirat de curand contractul pentru ca doar atat se poate. Ma mir ca mai avem arbitrii dupa toate scandalurile din trecut, cand au fost desfiintati rand pe rand de parca ar fi fost condamnati la ghilotina.

Incep sa ma tem daca mai avem fotbal sau doar o imitatie ieftina ce nu are ca scop decat obtinerea de bani.



Nisipul miscator din Romania