Liga 1

Micsorarea numarului de echipe din Liga 1 este readusa in discutie

Gino Iorgulescu, presedintele LPF, a declarat luni ca un numar mai mic de echipe in Liga 1 si introducera sistemului eliminatoriu este o idee la care se gandeste.

"Ma gandesc la o reducere a numarului de echipe, dar nu stiu daca vor fi 12, 14 sau 16, la fel ca si introducerea in paralel a unui sistem cu play-ff si play-out. Va fi un spectacol mai atractiv si cu meciuri interesante, iar lumea ma reveni in tribune, pe staioane. Singura problema va ramane a unor sefi de club care nu vor fi de acord", a declarat Iorgulescu la TVR.

LPF a vandut pe urmatorii cinci ani (2014-2019) drepturile tv ale Ligii 1 cu 27,5 milioane de euro (plus TVA), ceea ce asigura o stabilitate a campionatului. Urmatorul pas, de reducere a numarului de echipe, ar putea aduce si o revitalizare a interesului prin eliminarea unor echipe care nu suscita deloc interes.

[news-105335]

Un proiect asemnator a fost adus in discutie in ultimii ani si de fostul presedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, alaturi de fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, dar nu a fost niciodata pus in practica. Pentru prima oara informatii despre acest lucru au aparut in 2011.

[news-72657]

 



Micsorarea numarului de echipe din Liga 1 este readusa in discutie