Liga 1

Marius Sumudica debuteaza pe banca Astrei cu o victorie impotriva Petrolului

Astra Giurgiu a dispus de Petrolul, scor 2-1, in epilogul etapei a 29-a a Ligii 1. Toto Tamuz a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa obtinuta de Victoras Astafei, in startul reprizei a doua. Giurgiuvenii au replicat spre final, prin Seto si Alibec. Este prima victorie inregistrata de Astra, in deplasare, in istoria confruntarilor directe cu Petrolul Ploiesti.

Jucatorii Astrei au afisat o alta atitudine in joc cu Marius Sumudica pe banca, spre deosebire de "era" Dorinel Munteanu. 

Petrolului, in schimb, i-a venit greu sa rupa ritmul fara principalul om capabil sa destabilizeze defensivele adverse. Filipe Teixeira, caci despre el este vorba, a fost inlaturat de la echipa prahoveana pe parcursul acestei saptamani.

Satli, la mijlocul reprizei, a expediat primul sut periculos spre poarta lui Lung jr. Portarul Astrei s-a intins serios si a respins de langa bara, cu pretul unei lovituri de colt.

Oaspetii nu au reusit sa profite de doua erori grave in aparare comise de Ioan Filip. Initial, Ipsa s-a repliat si l-a blocat pe Tembo, in timp ce Enache a finalizat pe directia brazilianului din poarta "lupilor".

Prima parte s-a incheiat cu o ocazie uluitoare a lui Ipsa, care nu a putut relua corespunzator din apropirea careului mic.

Partida s-a reluat, practic, cu o lovitura de pedeapsa dictata de Horatiu Fesnic pentru un fault comis de Nuno Pinto asupra lui Victoras Astafei. Ocazie numai buna pentru israelianul Toto Tamuz de a-si trece in cont cea de-a 11-a reusita din acest campionat.

Giurgiuvenii au intors meciul in doar 3 minute, spre final. Nuno Pinto si-a mai spalat din pacate pasandu-i decisiv niponului Seto pentru golul egalizator. Inchizatorul Astrei a trimis imparabil cu capul din apropiere.

La urmatorul atac consistent, Budescu a centrat in careu pentru Alibec, autorul unui voleu care l-a lasat masca pe Pecanha. Golul serii pe "Ilie Oana", venit cu sansa, e drept, in conditiile in care Astra nu a aratat saltul calitativ asteptat, poate, la inscaunarea lui Sumudica.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, I. Filip, Ipsa, Peteleu (Fanchone 79) - De Lucas, Satli - Astafei, L. Marinescu, Nepomuceno (Pastorini 46) - Tamuz (Tchite 72)

Astra: S. Lung Jr. - Gorupec, Gaman, Ben Youssef, Nuno Pinto - Seto, Laban - Enache (D. Spataru 81), Tembo (Budescu 56), De Amorim - Fatai (D. Alibec 65)

Arbitru: Horatiu Mircea Fesnic (Cluj-Napoca)

Cartonase galbene: Satli 29, L. Marinescu 36, A. Peteleu 64/ N. Pinto 52, V. Gaman 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)



Marius Sumudica debuteaza pe banca Astrei cu o victorie impotriva Petrolului