Liga 1

LPF modifica regulamentul Supercupei Romaniei. Castigatoarea joaca in Europa League

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, miercuri, ca a modificat regulamentul in ceea ce priveste desfasurarea Supercupei Romaniei.

Daca pana acum Supercupa se disputa intre echipa campioana si castigatoarea Cupei Romaniei, din sezonul 2015/2016 acest trofeu va fi pus in joc intre castigatoarea Cupei Romaniei si castigatoarea Cupei Ligii.

Mai mult decat atat, castigatoarea Supercupei Romaniei ar urma sa obtina dreptul de joc in Europa League, astfel ca miza acestei partide va creste covarsitor.

"O propunere pe care o vom inainta este aceea ca Supercupa Romaniei sa fie cea care da participanta in Liga Europa. Iar Supercupa ar trebui sa se joace intre castigatoarea Cupei Romaniei si castigatoarea Cupei Ligii. Vrem sa crestem ca importanta Cupa Ligii de aceea este necesar sa i se dea sansa castigatoarei de a participa intr-o cupa europeana. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a intreba daca este in regula ca echipa castigatoare a Supercupei sa participe de pe ultimul loc oferit Romaniei in Liga Europa. In masura in care raspunsul este pozitiv atunci vom inainta propunerea catre Comitetul Executiv al FRF", a spus Justin Serban, secretarul general al LPF.

Acesta a mai vorbit si despre reducerea Ligii 1 la 14 echipe, considerand ca aceasta modificare este in beneficiul fotbalului romanesc.

"Restructurarea competitiei este foarte importanta pentru ca am vazut ca in 18 echipe este din ce in ce mai greu. Am auzit argumente ca Romania are 20 de milioane de locuitori, dar noi nu trebuie sa ne raportam doar la populatie. Noi trebuie sa ne raportam la forta economica a Romaniei, care este din ce in ce mai slaba, si la interesul pentru fotbal. Analizand aceste doua lucruri am considerat ca un campionat cu 14 echipe este suficient. Ma bucura solidaritatea cluburilor pentru ca au inteles, mai presus de interesul individual, ca astfel va fi mai bine pentru competitia sportiva", a mai spus Stefan.



LPF modifica regulamentul Supercupei Romaniei. Castigatoarea joaca in Europa League