Liga 1

LPF lamureste dilema campioanei din Liga 1

Liga Profesionista de Fotbal a intarit ceea ce sustine inca de la inceput si anume ca Viitorul este campioana sezonului 2016-2017 in Liga 1.

“LPF a transmis din primul moment ca Viitorul este campioana in sezonul 2016-2017 si tot LPF a spus vreme de zece zile ce este cu regulamentele, ce s-a intamplat cu departajarea in playout-ul Ligii 1 la finalul sezonului 2015-2016. Avem un clasament final pentru playoff pentru ca s-a terminat competitia si aici avem un punct de vedere diferit cu Viitorul. Mai vedeti ca exista vreun meci de disputat din playoff?”, a spus Justin Stefan, secretarul general al LPF, intr-o conferinta de presa.

“Avem trei faze ale competitiei. Faza intai se disputa in sistem tur-retur. Primele sase se califica in faza de playoff. La faza a doua se spune ca meciurile de acolo se disputa in sistem tur-retur. De asta toate clasamentele incep de la zero, mai putin punctele care nu constituie element de continuitate. In februarie 2016 am spus cluburilor cum se interpreteaza regulamentele. Daca in faza a doua luam lucrurile pe sistem tur-retur e clar ca nu poti face departajarea decat pe meciurile din acea faza”, a adaugat oficialul LPF.

Clubul FCSB a amenintat prin vocea patronului Gigi Becali ca va contesta la TAS interpretarea regulamentului la egalitate de puncte dupa cele zece meciuri de playoff. Oficialii de la Steaua sustin ca ar trebui sa obtina titlul in masura in care s-ar lua in calcul toate cele patru meciuri disputate cu Viitorul in sezonul recent incheiat.

Justin Stefan a explicat mai sus impartirea campionatului pe faze separate, ceea ce implica o departajare numai pentru faza respectiva, anume playoff.



LPF lamureste dilema campioanei din Liga 1