Liga 1

Liga 1, etapa 1: avancronica, meciuri live, program si televizari

Liga 1 2012/2013 începe vineri cu primele doua partide programate. Dinamo, echipa care a luat ultima un tilu pentru Bucuresti (în urma cu cunci ani), intra în scena din prima zi. Derbyul etapei are loc duminica, între Rapid si Vaslui.

Meciul vedeta al etapei este Rapid - Vaslui, care are loc pe duminica 22 iulie, în Giulesti, de la ora 21:30. Este un meci interesant, Rapid are deja un meci oficial în picioare, iar acesta poate fi un atu în fata vicecampionei FC Vaslui.

Va fi un derby si pe banca, un derby cel putin al orgoliilor, pentru ca în tabara lui FC Vaslui se afla acum fosta glorie rapidista Dani Coman, precum si una dintre figurile emblematice din Giulesti, acum antrenorul Marius Sumudica.

Primul meci al sezonului este însa Pandurii - U cluj, care se joaca vineri de la ora 18:30. U Cluj a trecut prin schimbari, a fost preluata de Ana Maria Prodan. Clujenii au fost sezonul trecut o echipa dificila pentru adversari, la fel si cei pe care îi vor întâlni vineri, Pandurii. Se anunta un meci echilibrat.

Dinamo, una dintre candidatele la titlu nu doar ca principiu ci si în urma meciului aratat în Supercupa, are sansa unui debut usor, cel putin pe hârtie, vineri seara, în fata lui Gaz Metan.

Steaua va închide etapa jucînd împotriva Concordiei Chiajna, echipa de la care actualul antrenor din Ghencea a venit în aceasta vara. Steaua va juca pe Ghencea acest meci, si nu pe National Arena asa cum se spusese initial.

Alaturi de Dinamo, CFR Cluj, Steaua, FC Vaslui si Rapid, echipa Petrolul poate fi una dintre cele mai puternice adversare din acest sezon al Ligii 1, cu aspiratii spre locurile fruntase, avînd în vedere ca a realizat transferuri bune si a avut evolutii foarte bune în amicalele verii.

Toate meciurile din etapa 1 sunt live pe onlinesport.ro dupa urmatorul program (mai jos gasiti si televizarile):

Pandurii - "U" Cluj, vineri, 20 iulie, ora 18:30 - Digi Sport 1
Gaz Metan Severin - Dinamo, vineri, 20 iulie, ora 20:20 - Antena 1/Dolce Sport
Petrolul Ploiesti - Ceahlaul, sâmbata 21 iulie, ora 19:00 - Digi Sport 1
CFR Cluj - Gaz Metan Medias, sâmbata, 21 iulie, ora 21:30 - Digi Sport 1
CSM Iasi - Otelul Galati, duminica, 22 iulie, ora 19:00 - Digi Sport 1
Gloria Bistrita - Astra Ploiesti, duminica, 22 iulie, ora 19:00 - Dolce Sport
Rapid - FC Vaslui, duminica, 22 iulie, ora 21:30 - Digi Sport 1
Viitorul Constanta - FC Brasov, luni, 23 iulie, ora 19:00 - Digi Sport 1
Steaua - Concordia Chiajna, luni, 23 iulie, ora 21:30 - Digi Sport 1



Liga 1, etapa 1: avancronica, meciuri live, program si televizari