Liga 1

Liga 1 are cea mai mare crestere a numarului de transferuri la nivel european

UEFA a dat publicitaTii un nou raport referitor la situaTia transferurilor de jucatori si a fotbalistilor legitimaTi in cele 31 de campionate din Europa. Conform acestui raport, campionatul din Romania a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de transferuri din Europa.

In acelasi timp, Liga 1 se afla, dupa Bulgaria pe locul al doilea la nivel european, din punctul de vedere al numarului de transferuri efectuate in ultimul an.

Pentru al patrulea an consecutiv, Brazilia ocupa prima poziTie in clasamentul jucatorilor transferaTi in Europa. 515 fotbalisti brazilieni sunt legitimaTi la 478 de cluburi de pe batranul continent. La mare distanTa in clasament se afla FranTa, cu 269 de jucatori transferaTi in strainatate, si Sebia cu 205 jucatori straini in campionatele din Europa.

In Romania, aproape o treime dintre jucatori sunt straini, aspect extrem de ingrijorator daca ne gandim la baza de selecTie pentru echipa naTionala. Aproape 15% dintre jucatorii din Liga 1 au fost crescuTi de cluburile pentru care joaca, iar viitorul nu arata bine, avand in vedere desfiinTarile tot mai dese ale centrelor de copii si juniori.

 

Onlinesport: Irina Maxim



Liga 1 are cea mai mare crestere a numarului de transferuri la nivel european