Liga 1

Iorgulescu aduce lamuriri despre licentiere

Gino Iorgulescu s-a simtit dator sa apara in fata opiniei publice cu lamuriri suplimentare in legatura cu procesul de licentiere la Liga 1, dupa ce in urma ultimei sale conferinte de presa au aparut mai multe zvonuri conform carora noua conducere a LPF ar favoriza eliminarea criteriilor de licentiere.

"Ma simt dator sa fac o precizare absolut necesara cu referire la ceea ce se vehiculeaza in aceste zile in legatura cu o asa-zisa promisiune de-a mea, facuta, chipurile, in campania electorala din toamna trecuta pentru presedintia Ligii. Nu am promis nici atunci nimic si nu a existat in nicio alta ocazie vreo promisiune de genul anularii procesului de licentiere facuta catre cluburi. Dimpotriva, ceea ce se solicita acum si s-a discutat la seminarul de miercuri la sediul LPF e o solicitare venita din partea cluburilor catre Liga Profesionista. In pozitia mea, de presedinte al acestei institutii, eu trebuie sa raspund acestei solicitari si sa pun in practica intotdeauna ceea ce doreste majoritatea cluburilor din Liga I. Orice alta discutie pe aceasta tema e lipsita de relevanta, ba, mai mult, lasa sa se vada reaua-vointa a multor voci care s-au pronuntat despre subiect", a declarat, vineri, Iorgulescu, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Masura suspendarii obligativitatii detinerii licentei pentru participarea in Liga I se aplica doar pentru editia de campionat 2014/2015, cu conditia aprobarii ei de catre UEFA si Adunarea Generala a FRF. Totodata gruparile din Liga I care vor participa in sezonul 2014/2015 in competitiile organizate de UEFA trebuie sa indeplineasca toate criteriile de licentiere prevazute in Regulamentul National de Licentiere a Cluburilor - editia 2013, inclusiv conditiile prevazute la criteriul financiar.



Iorgulescu aduce lamuriri despre licentiere