Hermannstadt

Antrenor spaniol la Hermannstadt. Miriuta nu se da plecat

Sursă foto: https://www.dariodehuelva.es/

Discutii aprinse in interiorul celor de la Hermannstadt, unde noul finantator Anamaria Prodan vrea sa-l schimbe cat mai repede pe antrenorul Vasile Miriuta.

Egalul de la Sf.Gheorghe cu Sepsi a grabit hotararea impresarului FIFA de a scapa de Miriuta, insa tehnicianul nu doreste sa se dea la o parte inaintea datei de 30 iunie, cand ii expira contractul.

Antrenorul pe care Anamaria Prodan il vrea instalat la Hermannstadt in locul lui Miriuta este Ruben Albes, un tehnician spaniol in varsta de doar 35 de ani.

Liber de contract din octombrie 2019, Albes are misiunea de a o mentine pe Hermannstadt in prima liga.

In 2016 acesta a debutat ca secund la Real Valladolid B, dupa care a trecut pe la Edense si Novelda, inainte de a ajunge principal la Celta Vigo B si Real Murcia, de unde a fost dat afara dupa doar sapte meciuri.

Comunicatul oficial al clubului

“Mulţumim, Tati! Mulţumim, Vasile Miriuţă!

"A.F.C. Hermannstadt a incetat astăzi înţelegerea contractuală cu dl Vasile Miriuţă. "Tati" a revenit la echipă la începutul acestui an şi a fost alături de noi în cantonamentul efectuat în Spania, în ultima parte a sezonului regulat şi în primele 3 etape din Play-out.

"În mandatul cu nr 2 în postura de antrenor principal al AFC Hermannstadt, Vasile Miriuţă a obţinut o victorie, 4 rezultate de egalitate şi trei înfrângeri în Liga I, respectiv în Cupa României (contra FCSB).

"FCH îi transmite şi pe această cale d-lui Vasile Miriuţă mult succes în continuare şi realizări importante în carieră, fiindcă merită din plin!”, se arată pe pagina de Facebook a FC Hermannstadt.

Vasile Miriuta o salva pe Hermannstadt de la retrogradare in 2019 dupa o dubla cu Universitatea Cluj, a treia clasata din Liga 2.

Apoi, tehnicianul pleca de la Sibiu pentru o scurta aventura in Ungaria, motivand, printre altele, ca doreste sa fie mai aproape de familia aflata la Budapesta.



Antrenor spaniol la Hermannstadt. Miriuta nu se da plecat