Liga 1

Helmuth Duckadam si Cornel Dinu ar putea fi externati la sfarsitul acestei saptamani

Helmuth Duckadam si Cornel Dinu se simt bine si ar putea fi externati la sfârsitul acestei saptamâni de la Spitalul de Urgenta Floreasca, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, atât Helmuth Duckadam, care în 25 septembrie a fost operat pentru eliminarea unui anevrism arterial, cât si Cornel Dinu, internat din 30 septembrie, dupa ce i s-a facut rau întrucât si-a neglijat tratamentul administrat dupa operatia de by-pass coronarian la care a fost supus în urma cu un an, s-au recuperat bine, starea lor este buna si cel mai probabil vor fi externati la sfârsitul acestei saptamâni.

În 2 octombrie, Helmuth Duckadam a fost transferat de la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Floreasca din Capitala, unde a stat dupa interventia chiurgicala, în acelasi salon cu Cornel Dinu, "ca sa-ti tina de urât unul altuia", declarau pentru MEDIAFAX surse medicale.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat, în 30 septembrie, la Spitalul Floreasca, pentru investigatii si reechilibrare, întrucât de mai multe zile nu îsi mai luase tratamentul. Dinu si-a neglijat tratamentul prescris de medici, s-a deshidratat si a acuzat stare de lesin. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala si internat în Clinica de chirurgie cardiovasculara, dupa ce a acuzat o stare de rau si a sunat la ambulanta.

În 12 august 2011, Cornel Dinu a fost supus, la Spitalul Floreasca, unei interventii de by-pass coronarian. În 19 iulie 2011, administratorul delegat al FC Dinamo a facut infarct miocardic acut, atunci fiindu-i montat un stent.

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost operat în 25 septembrie, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera bratului drept si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata. El a fost diagnosticat cu insuficienta arteriala acuta la bratul drept.

Medicul Serban Bradisteanu declara, dupa ce l-a operat pe Duckadam, ca recuperarea acestuia ar putea dura saptamâni.

Bradisteanu preciza ca Duckadam va urma un tratament anticoagulant si, de asemenea, va trebui scazut colesterolul. Medicul a precizat ca pacientul este si "usor diabetic". "Un diabet tip II, va trebui sa se îngrijeasca, fara discutie", adauga medicul.



Helmuth Duckadam si Cornel Dinu ar putea fi externati la sfarsitul acestei saptamani