Liga 1

Hagi: "Am avut ghinionul sa ma nasc roman"

Fostul mare fotbalist Gica Hagi spune ca regreta ca s-a nascut în România, deoarece acest lucru a reprezentat un impediment în evolutia sa.

"Am avut ghinionul sa ma nasc român, altfel ajungeam mult mai sus. O educatie si o îndrumare adecvate m-ar fi facut si mai bun. Totusi, faptul ca am avut si un pic de noroc, reusind sa plec la 25 de ani din tara, la Real Madrid, m-a ajutat. Doar ca în Occident trebuie sa ai griji. Daca nu-ti impui singur ca trebuie sa fii cel mai bun, n-ai sa reusesti niciodata sa ajungi la un nivel înalt. Pai, la Barcelona, lasat de capul meu, ajunsesem sa sparg seminte pe banca. E adevarat, un fotbalist de top trebuie încurajat, responsabilizat..., dar totul depinde de constitutia fiecaruia. Restul e doar munca, munca si iar munca", a spus Hagi pentru Libertatea.

Apoi, Hagi a dezvaluit modul în care a reusit sa se impuna la cel mai înalt nivel.

"Ambitia si talentul m-au ridicat din anonimat. La 14 ani cochetam cu fotbalul mare, peste putin timp eram la Sportul, la Steaua, la nationala... Ce vremuri..., dar sa va spun ce aveam în plus fata de ceilalti. Viteza m-a facut genial. Ma, genial... Viteza de aici (n.r. - arata spre cap) si de aici (îndreapta un deget catre picioare). Nu tehnica, nu, pe aceea o înveti, pentru ca, prin repetitie, s-o dezvolti cât mai mult. Însusirile native, ce ti-a dat mamica ta, te fac genial. Inteligenta si viteza de executie fac diferenta. Accelerarile, ruperile de ritm, schimbarile bruste de directie... ehe, nu prea mai avem fotbalisti de acest gen", a mai spus Hagi.



Hagi: "Am avut ghinionul sa ma nasc roman"