Liga 1

Schema lui Gino: cum vor fi impartiti banii din drepturile TV ale Ligii 1

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal are o idee noua in ceea ce priveste schema prin care sa fie impartiti catre cluburi banii rezultati din vanzarea drepturilor de televizare a partidelor din Liga 1 pentru sezonul 2014-2015.

Iorgulescu doreste ca jumatate din banii incasati potrivit contractului de cedare a drepturilor TV sa fie impartiti ca si pana acum in functie de locul ocupat de fiecare echipa in clasament la finalul sezonului.

Alti 30% vor fi distribuiti in mod egal cluburilor participante in sezonul viitor al Ligii 1, insa elementul de noutate apare la restul de 20 de procente.

Aici Iorgulescu loveste puternic in cluburile importante din Liga 1, cele care se sprijina pe numerosi jucatori straini in primul 11 si avantajeaza echipele cu posibilitati mai reduse si care folosesc jucatori romani.

Astfel, 20% din bani ar merge catre cluburile care folosesc la fiecare meci din campionat cel putin cinci jucatori romani in prima garnitura.

Masura este una menita de a stimula cresterea calitatii jucatorilor autohtoni in detrimentul avalansei de fotbalisti din import ajunsi in ultimii ani in campionatul romanesc.

Suma nu este una de neglijat, fiind vorba de peste 5 milioane de euro din totalul de 27.5 milioane, bani care ar putea asigura bunul mers al unor cluburi cu bugete limitate.

Propunerea lui Iorgulescu va fi discutata, analizata si votata la Adunarea Generala Extraordinara programata pentru ziua de marti, 20 mai.

[news-106303]


Schema lui Gino: cum vor fi impartiti banii din drepturile TV ale Ligii 1