Liga 1

Gica Popescu renunTa la funcTia deTinuta la UEFA si vrea la FRF

Din cauza problemelor legale cu care se confrunta in Dosarul Transferurilor, Gica Popescu a decis sa renunTe la funcTia de membru in Comisia de Disciplina UEFA, funcTie pe care a deTinut-o un an si patru luni. In acelasi timp, fostul internaTional roman isi anunTa intenTia de a candida la sefia FRF.

La conferinTa de presa pe care a Tinut-o la Casa Fotbalului dupa prima sedinTa din 2013 a Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu a anunTat retragerea lui Gica Popescu de la UEFA.  "Gica Popescu mi-a transmis o scrisoare prin care solicita suspendarea din funcTia de membru din comisia de disciplina UEFA, din cauza problemelor pe care le are si pentru ca nu vrea sa strice imaginea UEFA." 

Mircea Sandu a anunTat ca va propune in Comitetul Executiv ca inlocuitorul lui Gica Popescu sa fie Dumitru Mihalache. De asemenea, seful FRF a anunTat ca-l va susTine pe Gica Popescu daca va candida in locul sau la conducerea FederaTiei.

"Ceea ce a facut Gica Popescu in fotbalul romanesc, ce a facut ca om de afaceri, faptul ca vorbeste 4 limbi straine, il face sa fie un candidat ideal pentru a fi presedinte la FederaTie.Eu il susTin in totalitate", a mai spus Mircea Sandu. Acesta a Tinut sa precizeze ca Popescu trebuie sa scape de problemele legale pe care le are pentru a candida, deoarece reglementarile FRF prevad ca nu poate ocupa funcTia de presedinte FRF o persoana care are condamnari penale sau este urmarita penal.


Onlinesport: Irina Maxim



Gica Popescu renunTa la funcTia deTinuta la UEFA si vrea la FRF