Liga 1

Gaz Metan castiga un punct cu Ceahlaul

Gaz Metan a obtinut un punct din disputa pe teren propriu cu Ceahlaul, scor 2-2, la capatul unui joc in care nemtenii, cu un om in plus pe teren, au fost pedepsiti spre final. Dan Roman a contribuit decisiv la aceasta remiza, dupa ce Dumitras a deschis scorul printr-un eurogol, Alexandru Margina a dublat avantajul oaspetilor, iar Tahar a readus Gazul in meci, in prelungirile primei reprize.

Gazul a avut "presiune" in startul meciului, cu doua suturi spre poarta basarabeanului Nicolai Calancea. In minutul 9, Ciprian Petre l-a incercat pe goalkeeperul Ceahlaului cu o reluare din prima, la centrarea de pe dreapta a lui Iulian Cristea.

Trei minute mai tarziu, Figliomeni nu a putut valorifica pasa in careu primita de la Dan Roman. Mijlocasul Mediasului a tras pe langa vinclul portii.

Ceahlaul a deschis scorul la prima ocazie notabila. Dumitras a facut varza apararea adversa si a finalizat sec printr-un sut direct sub bara transversala (20).

Calancea si-a salvat echipa de la primirea unui gol, in minutul 32, cand a boxat mingea reluata cu capul din apropiere de Iulian Cristea. Dan a continuat cu o lovitura de cap imprecisa, la urmatorul atac.

Spre finalul primei reprize, Alexandru Margina a punctat pentru prima data in Liga 1, dupa o grava eroare in defensiva gazdelor. Involuntar, Cretu i-a oferit un assist mijlocasului Ceahlaului, care a inscris pentru 2-0.

Scorul pauzei a fost stabilit de Tahar Aymen. Cretu a centrat excelent de pe dreapta, iar Tahar a impins mingea in plasa din marginea careului mic.

In minutul 55, mediesenii au ramas in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Mujdragic pentru cumul de cartonase.

In pofida acestui aspect important, Ceahlaul a preferat sa stea la cutie pana la finalul meciului. Tahar a fost cel mai aproape de 2-2 in minutul 75, cand a curentat bara din dreapta lui Calancea printr-o executie in forta de la aproximativ 25 de metri.

Cu cinci minute inainte de ultimul fluier, Dan Roman a restabilit egalitatea printr-o reluare simpla din doi metri. Totul a pornit de la un luft al lui Alexandru Curtean, care a centrat in mod involuntar in gura portii lui Calancea.

Stefanescu putea da lovitura de gratie la ultima faza, cand, scapat singur spre poarta, a trimis in plasa laterala.

Gaz Metan Medias: Buchta, Cretu, Muth, Mujdragic, Buzean, Tahar, Cristea, Roberto (Llullaku 46), Figliomeni (Curtean 58), Petre (Fl. Dan 81) si Dan Roman

Rezerve: Plesca, Giacomini, Llullaku, Avram, Fl. Dan, Todea si Curtean

Ceahlaul: Calancea, Marc, Cazan, Cirjan, Tabacariu (Ichim 63), Onciu, Slavickas, Dumitras, Popadiuc (A. Tepes 80), Stefanescu si Margina (Chitosca 59)

Rezerve: Jovic, Ichim, Mindrusca, Rusu, Chitosca, Gheorghiu si Tepes

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galati), Vasile Marinescu si Mircea Orbulet (ambii din Bucuresti)

Cartonase galbene: C. Petre 21, Mujdragic 44, Muth 90/ Tabacariu 30, Margina 37, Dumitras 87, Marc 90+4

Cartonase rosii: Mujdragic 55

Stadion: Gaz Metan

Spectatori: 1500



Gaz Metan castiga un punct cu Ceahlaul