FC Vaslui

FC Vaslui obtine un egal plin de sperante la Istanbul

FC Vaslui a obtinut un rezultat mare de egalitate pe terenul lui Fenerbahce, care putea fi totusi o victorie uriasa. Vasluienii au condus pâna în minutul 90, când Bekir a reusit egalarea, iar meciul s-a terminat 1-1. Moldovenii au dominat categoric prima repriza, au cazut fizic dupa pauza, însa în retur au o sansa mare de calificare în playoff, chiar si un rezultat de 0-0 fiind bun.

Vasluienii au lasat emotiile acasa si nu s-au speriat de ce peste 50 de mii de turci aflati în tribunele de pe Sukru Saracoglu, controlând jocul înca din primul minut.
 
Chiar daca Sumudica a aliniat o echipa mai defensiva, cu doi închizatori, sclipirile lui Sanmartean din startul meciului au facut ca turcii sa treaca cu greu de centrul terenului.

Turcii l-au lasat pe banca pe Sow, golgheterul returului pentru Fenerbahce, pentru care au platit 10 milioane de euro
I-au tratat de sus?

Dupa un sfert de ora, vasluienii au reusit sa-i creeze primele emotii lui Demirel. Nicusor Stanciu, mutat pe postul de al doilea atacant, a sutat puternic din marginea careului, dar titularul nationalei Turciei a respins.
 
Turcii au mai echilibrat jocul dupa ce lui Kuyt i s-a cerut sa coboare mai mult si puna umarul la blocarea lui Sanmartean, însa echipa mai periculoasa a ramas Vasluiul.
 
Marius Niculae putea marca al doilea sau gol consecutiv pentru vasluieni, în minutul 32, cu un sut puternic din 28 de metri, pe care Demirel l-a scos cu greu de lânga bara.
 
Superioritatea vasluienilor din prima repriza a fost evidentiata si de faptul ca Dani Coman a atins pentru prima data balonul abia în minutul 34.
 
Prima parte s-a încheiat cu o noua ocazie pentru vasluieni, în prelungiri, la un sut din lovitura libera trimis periculos de Sanmartean, la care Demirel a reusit sa plonjeze salvator lânga bara.
 
Dupa pauza, vasluienii au cazut fizic, Sanmartean a devenit invizibil, iar turcii au pus stapânire pe joc.
 
Totusi, moldovenii au gasit resursele necesare pentru a se organiza bine si l-au scutit de emotii pe Dani Coman, spre nemultumirea fanilor turci care si-au huiduit copios favoritii.
 
Pe fondul tensiunilor din tribune, vasluienii au reusit cu un sfert de ora înainte de final sa deschida scorul prin Liviu Antal.
 
Sanmartean a recuperat mingea în marginea careului advers, a pasat catre Antal, iar acesta a înscris cu un sut puternic lânga bara de la 22 de metri.
 
Imediat, turcii au început adevaratul asalt, însa Coman a rasuflat usurat în minutul 81 la sutul lui Topuz, care s-a dus în transversala.
 
Vasluienii au ratat însa sansa unei victorii de pus în cartea de istorie întrucât Bekir a egalat în prelungiri cu o lovitura de cap la care Coman nu a putut interveni.
 
S-a terminat 1-1, scor ce le confera totusi vasluienilor sanse mari de calificare în meciul retur programat peste o saptamâna, de la ora 21:00, la Piatra Neamt.



FC Vaslui obtine un egal plin de sperante la Istanbul