FCU 1948

Mititelu: ”Comisia de Recurs mi-a dat dreptate”

Adrian Mititelu, patronul echipei FCU 1948, a reacționat după decizia de joi a Comisiei de Recurs în cazul partidei Sepsi – FCU 1948, suspendată de arbitru în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor din Bănie.

”Sunt mulţumit. E o decizie firească, în concordanţă cu restul ţărilor civilizate şi cu regulamentul. Nu era un motiv ca meciul să nu mai continue. S-a creat o confuzie. Acest meci se putea disputa fără probleme. Niciun jucător nu a spus că nu mai poate să joace. Arbitrul trebuie să consulte căpitanii echipelor. Recursul a zis ca mine, mi-a dat dreptate. Nu vorbim despre rasism. Din punct de vedere al termenilor legali, rasismul e una, iar xenofobia e altceva. Xenofobia se pedepseşte foarte drastic. Ca dovadă, au rămas în picioare cele şase etape fără spectatori”, a declarat Mititelu la Digisport.

Patronul celor de la FCU mai spune că galeria echipei sale nu va mai avea un comportament precum cel de la Sf. Gheorghe, care a condus la toată aceasta situație.

”Galeria Universității Craiova (n.r. – FCU) nu va mai face niciodată asta în viitorul apropiat. Cea mai bună sancţiune este să ne referim la subiecţii principali, galeriile. Dacă le iei sectorul rezervat special pentru ei, i-ai terminat. Aşa curăţăm fotbalul de aceste aspecte, dar păstrăm oamenii la meci.

” E foarte uşor să evacuezi. E un pâlc de oameni, în două minute erau evacuaţi. Eu zic că nu putem fi mai catolici decât Papa. Noi nu suntem de vină pentru ce se strigă. Nu suntem de vină pentru ce au făcut ungurii în anii 40 în Ardeal. Sunt eu de vină pentru nişte reminiscenţe ale trecutului? Comisia de Recurs mi-a dat dreptate. Eram oaspete. Ce pârghie aveam noi să îi evacuăm pe aceşti indivizi?”, a mai spus Mititelu.

Acesta îl invită pe omologul de la Sepsi să se adreseze Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”Chiar îl rog pe Dioszegi să meargă la TAS. Sunt curios cum va aborda TAS-ul problema. Nu va avea niciun efect. În două luni se termină şi Liga 1. Ce urgenţă să mai fie, dacă deja începe play-off-ul?”, a mai spus Mititelu.

Partida Sepsi – FCU se va rejuca în 16 martie, la o oră care va fi anunțată de LPF în zilele următoare.

La finalul acestei săptămâni e programată ultima etapă a sezonului regular în Liga 1.



Mititelu: ”Comisia de Recurs mi-a dat dreptate”