FCU 1948

Minut de reculegere în memoria lui Alexei Navalny înaintea meciului FCU – CFR Cluj

Sursă foto: https://www.facebook.com/fcucraiovaofficial/

Jucătorii echipei FCU 1948 au afișat pe teren un mesaj pentru disidentul rus mort într-o colonie penitenciar din apropierea cercului polar de nord în condiții suspecte.

”Alexei Navalny, Respect Etern”, a fost mesajul jucătorilor formației din Bănie înaintea meciului cu CFR Cluj din etapa a 26-a din Liga 1.

De asemenea, a fost ținut și un moment de reculegere pentru Alexei Navalny înaintea primului fluier.

Încarcerat pentru ceea ce regimul condus de Vladimir Putin a considerat a fi ”acte de trădare”, Navalny s-a prăbușit inconștient în timpul unei plimbări în curtea închisorii din Siberia.

Acesta a fost declarat decedat în pofida tentativelor de resuscitare, după cum au anunțat autoritățile ruse.

Navalny a devenit în ultimii ani principala figură de opoziție din Rusia la adresa regimului condus cu mână forte de Vladimir Putin.

După ce a fost otrăvit cu Novichok și a scăpat cu viață ca printr-un mircol, Navalny nu a renunțat la ideea de a face opoziție din interiorul Rusiei, ceea ce în cele din urmă i-a atras sfârșitul.

”Respect etern pentru Alexei Navalnîi! Dumnezeu să-l odihnească! A plecat dintre noi un om deosebit, un exemplu de CURAJ, DEMNITATE ȘI PATRIOTISM! Sacrificiul lui nu trebuie să fie dat uitării, lumea occidentală trebuie să-i cinstească memoria acestui martir al secolului XXl”, a transmis Adrian Mititelu pe contul său de Facebook după anunțul morții lui Navalny.

Alexei Navalny avea 47 de ani, o soție și doi copii.



Minut de reculegere în memoria lui Alexei Navalny înaintea meciului FCU – CFR Cluj