FCU 1948

Liderul Peluzei Sud din Banie: "Nu va fi niciodata pace la Craiova"

Sursă foto: https://www.facebook.com/peluzasudcraiova1997/

Revenirea celor de la FC Universitatea 1948 in Liga 1 agita apele intr-un oras, Craiova, care traieste fotbalul la cote inalte.

Daca inainte, atunci cand exista o singura echipa Universitatea Craiova, rivalitatea fanilor locali era fata de echipele din Bucuresti, in ultimii ani suporterii cu sange alb-albastru se razboiesc intre ei pe subiectul "cine e adevarata Stiinta".

Istoric, lucrurile sunt destul de clare, in ceea ce priveste parcursul celor doua echipe rivale din Craiova.

Actuala echipa din Liga 1 si-a inceput activitatea direct din esalonul secund, unde a primit un loc din partea FRF.

Nou-promovata in prima liga si-a inceput ascensiunea de la talpa fotbalului romanesc, din Liga 4, urcand progresiv spre varful esalonului sportiv, totul culminand cu promovarea din acest an in Liga 1.

Despre rivalitatea cu cealalta echipa din Craiova a vorbit si liderul suporterilor de la FC Universitatea 1948, fostul portar Andrei Preda, cunoscut in peluza sub apelativul de "Gogoasa".

"Asteptam si noi meciurile cu CSU Craiova Bucuresti, ca asa se cheama echipa. Pace ar fi trebuit sa existe de cand am plecat noi din Liga 4 si nu ne-au lasat sa jucam pe noul stadion. Nu va fi niciodata pace intre noi si echipa infiintata la Bucuresti. Autocarul lor are numar de Bucuresti, sediul lor e la Bucuresti. Nu vom accepta niciodata sa fuzionam cu o echipa din Bucuresti. Trebuiau sa plece legal din Liga 4", a spus liderul fanilor din Peluza Sud la Pro x.

"Noi am promovat din Liga 4, am stat doi ani la Liga 3, cum se face sportiv. Puteam sa cerem si noi un loc in Liga 2. Ei sunt singura echipa intrata direct in Liga 2.

"Ei vor sa ne provoace pe noi suporterii sa ne luam la bataie, sa ne injuram. Probabil le place asta celor de la Primarie sa ne dam in cap cei care am fost frati. Vor sa ne agite, sa provoace incidente, sa stea pe prima pagina.

"Ne pare rau ca a plecat Eugen Trica de la echipa. Avea contract si nu i s-a mai prelungit. Important este sa puna un antrenor cu nume, sa faca performanta si sa aduca jucatori", a mai spus Andrei Preda la postul mai sus mentionat.



Liderul Peluzei Sud din Banie: "Nu va fi niciodata pace la Craiova"