FCU 1948

Echipa lui Mititelu a rămas fără suporteri. Decizia radicală a fanilor craioveni

Sursă foto: https://www.facebook.com/peluzasudcraiova1997/

Ultrașii din Peluza Sud Craiova au anunțat prin intermediul unui comunicat că renunță să mai susțină echipa lui Adrian Mititelu în lumina verdictului dat de justiție în dosarul palmaresului istoric al echipei Universitatea Craiova.

Redăm mai jos comunicatul ultrașilor de la Peluza Sud din Craiova care până acum au susținut echipa FCU 1948.

”Începând de azi, 02.08.2023, Peluza Sud își suspendă activitatea. Decizia a fost luată în unanimitate, de toate brigăzile componente.
Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani. De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive. 

”Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile “pe masă” și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o. 
Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră draga va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată. Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține LEGAL palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu LEUL pe piept și cea care va fi susținută de PELUZA SUD. 

”Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.
Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranța!”, este mesajul suporterilor din Peluza Sud.

Adrian Mititelu este obligat să schimbe denumirea echipei fără drept de a folosi vreun cuvânt sau derivat de la ”Universitatea” și sigla actuala care seamănă unu la unu cu cea a echipei Universitatea Craiova.



Echipa lui Mititelu a rămas fără suporteri. Decizia radicală a fanilor craioveni