FCU 1948

Craiova lui Mititelu a pierdut in instanta dreptul de a utiliza sigla actuala si numele

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCUniversitateaOFFICIAL/

Recent iesit din inchisoare, Adrian Mititelu se confrunta cu alte probleme legate de identitatea echipei pe care o patroneaza si care activeaza in Liga 1.

In acest moment in Craiova exista doua echipe cu nume si sigle aproape identice.

Echipa lui Adrian Mititelu se numeste U Craiova 1948 SA, in timp ce rivala din oras care si-a luat singura numele de “Universitatea Craiova” se numeste U Craiova 1948 CS.

Chiar si siglele celor doua sunt aproape identice, cu un leu pentru fiecare. Difera doar nuanta de albastru.

Problem siglei a fost rezolvata pe moment de o decizie a Tribunalului Bucuresti care a interzis celor de la U Craiova 1948 SA sa-si schimbe sigla si inclusiv numele.

Decizia nu este una definitiva si poate fi atacata cu recurs, insa Mititelu se arata pesimist ca ar putea avea castig de cauza.

Sentinta Tribunalului Bucuresti in dosarul 31006/3/2018

Anulează marca „FCU 1948” având număr de depozit M 2016 08653/22.12.2016 înregistrată la OSIM sub nr. 148944/29.05.2017 ca fiind înregistrată cu rea-credință. Obligă pârâta SC U CRAIOVA 1948 SA să achite reclamantei CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA suma de 36.961 lei reprezentând despăgubiri datorate pentru actele de contrafacere în perioada 2013 – 2018 și până la data întocmirii raportului de expertiză.

Obligă pârâtele COMUNITATEA SUPORTERILOR F.C. UNIVERSITATEA CRAIOVA, SC U CRAIOVA 1948 SA si SC FC U CRAIOVA SA la următoarele : Obliga pârâtele la modificarea numelui înregistrat la ONRC, la Judecătorie și în registrele privind asociațiile și federațiile sportive astfel încât acestea să nu mai conțină denumirea protejată a reclamantei sau asocieri de litere și cifre care să încalce drepturile conferite de marca în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii ce se va pronunța.

“O sentinta surprinzatoare, o sentinta fabricata, dar e greu sa demonstrez asta. Incercam sa formulam o cale de atac, dar sunt foarte pesimist. Decizia in legatura cu leul este nedreapta. Noi suntem continuatoarea activitatii de 30 de ani, lucru confirmat de FRF si FIFA.

“Orice s-ar intampla, oamenii sunt deja separati in Craiova. Importante sunt acum performantele. Nu se termina lumea nici cu procesul asta. Nu ne desfiintam, ca vom fi obligati sa schimbam numele. Denumirea nu ne-o poate lua nimeni. Vom schimba o litera, o cifra, o sa gasesc ceva sa ramanem in viata”, a spus Adrian Mititelu pentru gsp.ro



Craiova lui Mititelu a pierdut in instanta dreptul de a utiliza sigla actuala si numele