Liga 1

FC Brasov produce surpriza etapei: 2-1 pe terenul lui CFR!

Adrian Szabo a scris istorie pe banca Brasovului, luni seara, obtinand prima victorie in deplasare impotriva lui CFR Cluj, scor 2-1,intr-un joc contand pentru etapa a XIII-a a Ligii 1. Etapa cu ghinion pentru baietii lui Miriuta, care au pornit ca din tun, cu un gol anulat in mod eronat si 1-0 din penalti. Spre finalul primei parti, Mirko Ivanovski a comis hent in careu, iar Constantinescu a egalat de la punctul cu var. Lovitura de gratie a fost livrata de acelasi Constantinescu, in minutul 83.

Jocul de pe Dr. Constantin Radulescu a debutat cu o grava eroare de arbitraj. Ivanovski a scapat singur spre poarta lui Marinescu si a trimis in plasa, insa golul a fost anulat pentru o pozitie inexistenta de ofsaid.

In minutul 6, Ivanovski s-a demarcat din nou bine in careul advers si a obtinut o lovitura de pedeapsa in urma unui duel consumat in interiorul careului cu Serginho. Gruzinul Chanturia s-a ocupat de trasformarea sa.

La urmatorul atac, Guima a ratat desprinderea la doua goluri in situatie de unu la unu cu portarul Marinescu. Acesta din urma a lasat un picior in spate si a respins mingea reluata din cadere de lusitan.

Florin Costea a continuat forcingul gazdelor, in minutul 21, printr-o finalizare de mare finete, din zona punctului cu var, la serviciul precis al lui Chanturia. Marinescu a urmarit bine si a retinut executia la coltul lung a fostului juvet.

Ivanovski a avut, de asemenea, o ocazie rarisima, in minutul 29, cand a dat pe langa o minge pusa pe tava de Camora.

Minutele 33 si 34 au adus primele semnale trase la buturile lui Felgueiras. Scapat in situatie de unu la unu cu Felgueiras, Liviu Ganea nu a putut puncta pentru 1-1. Lucru valabil si pentru Aganovic, la urmatoarea actiune ofensiva, dupa ce a trimis puternic peste transversala.

Cinci minute mai tarziu, un nou dialog Ivanovski-Marinescu s-a incheiat cu ultimul intinzandu-se serios la incercarea din 16 metri a macedoneanului CFR-ului.

Scorul pauzei, 1-1, a fost stabilit de Marian Constantinescu tot din penalti. Ivanovski a jucat cu mana o minge trimisa din lovitura libera de Aganovic, iar fostul jucator al Ceahlaului a restabilit egalitatea in minutul 44.

Repriza secunda a fost deschisa de ratarea lui Liviu Ganea, care a reluat periculos de langa Ionut Larie, iar Felgueiras a respins cu dificultate, printr-un plonjon care il recomanda in trecut pentru un eventual transfer pe Old Trafford.

Marinescu si-a tinut echipa in joc, in minutul 74, cand a intervenit excelent de pe linia portii la o minge deviata involuntar de Ivanovski la degajarea lui Serginho.

Zece minute mai tarziu, Constantinescu l-a surprins pe Felgueiras usor iesit in fata si nu l-a iertat, realizand dubla cu un sut in cros de la aproximativ 25 de metri.

Ivanovski si-a incheiat seara dezastruos, cu o ratare cum rar se poate vedea pana si in Liga 1. Macedoneanul a fost facut sah-mat de Marinescu, care a scos in corner de pe linia portii la sutul din apropiere al atacantului ceferist.

CFR Cluj: Felgueiras - Tiago, Rada, Larie, Camora - Chanturia (Paun 69), Christian (Muniru 75), Monroy, Fl. Costea (Jakolis 46) - Ivanovski - Guimaraes

FC Brasov: Marinescu - Vagner (Straut 76), Machado, Leko, Serginho - Moraru - Constantinescu (C. Munteanu 90+3), Enceanu, Madeira, Aganovici - L. Ganea (Ciocalteu 90+1)

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: T. Lopes 29, Monroy 31, Chanturia 42, Ivanovskiu 44/ Serginho 6, Vagner 65, Constantinescu 86, B. Madeira 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Dr. C-tin Radulescu (Cluj)



FC Brasov produce surpriza etapei: 2-1 pe terenul lui CFR!