Liga 1

FC Brasov matura pe jos cu Chiajna lui Sumudica

In prima partida a etapei a 7-a din Liga, FC Brasov a obtinut o victorie spectaculoasa pe teren propriu, scor 4-1 (2-0), in fata ilfovenilor de la Concordia Chiajna, echipa la care a debutat fostul stelist Adrian Cristea. Acesta a ratat o lovitura de la 11 metri in finalul partidei.

Vecine de clasament in subsolul Ligii 1, FC Brasov si Concordia Chiajna au inceput prudent meciul de sub Tampa cu un joc de tatonare in primele minute.

Ritmul a crescut treptat si deschiderea scorului s-a produs in minutul 17 la o faza rapida de atac a gazdelor. Fostul nemtean Marian Constantinescu a scapat singur cu portarul advers Ramniceanu si a trimis in poarta goala dupa ce l-a depasit pe acesta in dribling.

Sase minute mai tarziu apararea celor din Chiajna s-a clatina din nou, dar Rares Enceanu s-a dovedit neinspirat la finalizare, desi ramasese de asemenea singur fata in fata cu Ramniceanu.

Echilibrul partidei s-a rupt complet cu zce minute inaintea pauzei. Vasile Maftei a faultat in careu si centralul Adrian Comanescu a dictat fara ezitare punctul cu var de la 11 metri.

Stefan Grigorie si-a asumat responsabilitatea executiei penalty-ului si a transformat fara cea mai mica emotie pentru 2-0.

Concordia Chiajna a avut o tresarire de orgoliu in finalul primei reprize cand, la o faza fixa din preajma careului, au pus in scena o schema foarte frumoasa stricata insa de finalizarea defectuoasa a lui Dina.

FC Brasov a lovit inca o data pe contraatac la patru minute dupa pauza prin acelasi Constantinescu, jucatorul scapat pe stanga si care a trimis peste Ramniceanu la coltul lung.

Croatul Mislav Leko a dus scorul la 4-0 in minutul 53 cu o lovitura de cap in urma unui corner executat de Serginho de pe partea stanga in directia de atac a brasovenilor.

Liviu Ganea in minutele 66 si 73, respectiv Catalin Tira in minutul 81 au ratat alte ocazii bune pentru FC Brasov, o echipa spectaculoasa si ofensiva care va urca rapid locurile in clasament mentinand aceasta cadenta.

De cealalta parte, Chiajna a aratat ca fara Marius Sumudica pe banca nu are busola si nici macar debutul lui Adrian Cristea in minutul 71 nu a reusit sa mai schimbe ceva.

Poate doar golul marcat de Henrique Boldrin in minutul 86 sa mai fi indulcit amaraciunea ilfovenilor, tinand cont ca a fost primul lor gol dupa sase etape cu zero in dreptul atacului.

Cristea a ratat o lovitura de la 11 metri obtinuta in prelungiri de Mihai Dina la una dintre ultimele faze ale meciului.

FC Brasov: Iacob - Vagner (L. Ganea '50), Machado, Leko, Serginho - Enceanu (Buga '76), Bruno Madeira, Aganovici, Ciocalteu (Tara '71) - Grigorie - Constantinescu. Antrenor: Adrian Szabo.

Concordia Chiajna: Ramniceanu - Maftei, Dulgherov, Martins, Bucurica - Lovin, Boldrin - Bajenaru (Pena '46), Purece (Florea '54), Stan (Ad. Cristea '73) - Dina. Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Serginho '76, Aganovici '86, Constantinescu '90 / Maftei '33, Lovin '35, Boldrin '42.

Arbitri: Adrian Comanescu (central) - Ovidiu Artene, Marius Badea (asistenti) - Florin Andrei (rezerva).



FC Brasov matura pe jos cu Chiajna lui Sumudica