Liga 1

FC Botoșani produce surpriza începutului de an în Liga 1. Victorie pe teren propriu cu CFR Cluj

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Ultima clasată FC Botoșani începe anul 2024 cu o mare victorie obținută pe teren propriu, cu 1-0, în fața fostei campioane CFR Cluj, echipa aflată pe locul secund în clasament.

Rezultate complete  Liga 1 2023/2024

George Florescu a marcat unicul gol al meciului disputat la Botoșani, în minutul 64, după o centrare din flancul drept care a tăiat practic întreaga apărare a CFR-ului.

Furișat în spatele lui Cristi Manea, mijlocașul ofensiv al Botoșaniului a trimis mingea în poartă din șase metri.

La 0-0, în minutul 53, Botoșaniul a ratat o mare ocazie prin Filip, jucător care l-a luat la țintă pe Sava din apropiere.

Cu acest succes echipa pregătită de Bogdan Andone ajunge la 15 puncte și se apropie la un singur punct de Dinamo, echipa de pe locul 15.

Pentru Botoșani este doar a două victorie din actuala ediție de campionat, echipa din nordul Moldovei încheind anul 2023 cu trei puncte luate în deplasare pe terenul Oțelului Galați.

Așadar, este primul succes pentru Botoșani pe teren propriu în actuala ediție de campionat.

Caseta tehnică

FC Botoșani: Ducan – R. Benzar (Charles Petro 80), Sadiku, Miron, Ţigănaşu – G. David (Mitrov 90+4), Dican, I. Filip, E. Florescu (Aldai Ferreira 80) – Ilicic (Fulop 46), Kaprof (Dragu 83). Antrenor: Bogdan Andone.

CFR CLUJ: Sava - Kresic, Ajteti, M. Ilie - Manea (Yacabo Serebe 89), Avonou (Deac 75), Tachtsidis, Muhar (K. Keita 83), Mamic (El Kaddouri 75) - Otele, Birligea. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Cartonaşe galbene: I.  Filip 13, E. Florescu 26, G. David 61 / Bîrligea 13, Mamic 15, M. Ilie 24.

Arbitri: Iulian Călin - Romică Bîrdeş, Adrian Vornicu.



FC Botoșani produce surpriza începutului de an în Liga 1. Victorie pe teren propriu cu CFR Cluj