Liga 1

FC Botosani invinge "U" printr-un penalti discutabil

Adrian Cojocaru a decis soarta unui meci echilibrat, FC Botosani-U Cluj 1-0, cu o lovitura de pedeapsa dictata in partea secunda, transformata mai apoi de Gabriel Vasvari. In debut, botosanenii au reclamat un nou penalti la hentul comis in careu de sirbul Petar Jovanovic.

Jocul de la Botosani a debutat cu o faza litigioasa in careul oaspetilor, dupa ce Martinus a reclamat un hent comis de Petar Jovanovic. Centralul Adrian Cojocaru insa nu a vazut intentie la gestul involuntar al sarbului. 

A fost nevoie de mai bine de jumatate de ora pentru a vedea o faza de poarta. Martinus a cautat vinclul din afara careului cu un sut inselator, care a mers alaturi de buturile lui Veselovsky (34).

Doua minute mai tarziu, Calcan a finalizat in bratele lui Curileac un un-doi de efect purtat in careul Botosaniului.

Ploaia ce s-a abatut asupra Moldovei parea ca nu i-a trezit pe cei 22 de jucatori trimisi in teren.

Viveiros a dat culoare partii secunde cu un lob de la peste 40 de metri, care a trecut peste transversala portii adverse.

In minutul 72, Adrian Cojocaru a dictat aparent usor penalti la o ciocnire in careu intre Veselovsky si Paul Batin, Vasvari deschizand scorul cu mult calm.

Batin putea dubla avantajul gazdelor, zece minute mai tarziu, cand, scapat singur spre poarta, a trimis pe langa stalpul din stanga lui Veselovsky.

FC Botosani: Curileac - Homei, Tincu, Ngadeu, Acsinte - Ianc (Croitoru 46), Danci, Vasvari - Martinus, Batin (Ngankan 84), Ivanovic (Svichi 46)

U Cluj: Veselovky - Jovanovic, Skvorc, Ninu, Musat - Bucsa (Cristocea 78), Lungu - Boutadjine, Calcan (Stojanovic 46), Viveiros - Mengolo (E. Jula 78)

Arbitri: Adrian Cojocaru, Florin Paunescu si Andrei Constantinescu

Cartonase galbene: Fl. Acsinte 17, Danci 52, P. Batin 53/ Calcan 10, Veselovsky 73

Cartonase rosii: -

Stadion: Municipal

Spectatori: 4000



FC Botosani invinge "U" printr-un penalti discutabil