Liga 1

Egal nebun in Giulesti

Rapidul lui Bergodi a punctat si in cel de-al treilea meci sustinut sub comanda italianului, 2-2 cu FC Botosani, desi a fost condusa de fiecare data. Ivanovici a deschis scorul in minutul 26, iar Edu Oriol, introdus dupa pauza, a restabilit imediat egalitatea. In minutele 73 si 77, Vasvari, respectiv Sapunaru, au transformat cate o lovitura de pedeapsa.

Rapid a avut initiativa in atac inca din primele minute, cand cehul Josl l-a incercat pe Curileac cu un sut din apropierea careului. Apoi, i-a venit randul lui Meulens sa puna in pericol poarta oaspetilor cu o lovitura de cap din zona punctului cu var.

In minutul 15, Danci a fost foarte aproape sa il surprinda pe Milos Buchta de la aproximativ 25 de metri.

FC Botosani a dat lovitura pe contraatac, prin Ivanovici (26), care nu a iertat din 6 metri dupa o pasa foarte buna primita de la Martinus.

Spre finalul primei reprize, Benson a trecut milimetric pe langa o reluare care ar fi insemnat "1-1". Daniel Niculae a prelungit cu capul pentru varful Rapidului, neinspirat la finalizare din momentul in care si-a facut pentru prima data aparitia in tricoul giulestenilor.

Scorul inregistrat pe tabela putea fi la fel de bine "0-2", in conditiile in care Milos Buchta (45) a fost nevoit sa apere din spagat, singur cu Ivanovici. Parada rupta din hochei pentru fostul portar al Mediasului, care a tinut Rapidul in viata.

Introdus la pauza de Cristiano Bergodi, Edu Oriol i-a confirmat asteptarile italianului de pe banca alb-visiniilor. Daniel Niculae l-a intins pe Curileac cu o executie de la distanta, iar Oriol a reusit sa puncteze cu largul concurs al goalkeeperului advers.

Petre Ivanovici (65) a irosit o noua ocazie a Botosaniului. Bara transversala l-a salvat de aceasta data pe Milos Buchta, simplu spectator la sutul din centrul careului al lui Ivanovici.

Benson nu s-a lasat mai prejos, evidentiindu-l pe Vasile Curileac. Unicul varf al gazdelor nu a fost capabil sa il bata pe Curileac din 6 metri.

Echipa lui Leo Grozavu a revenit in avantaj, in minutul 73, gratie unui penalti obtinut de Batin in duel cu Milos Buchta. Vasvari a transformat cu siguranta.

In doar trei minute, Paul Batin l-a obligat pe Sebastian Coltescu sa indice pentru a doua oara punctul cu var, dupa un placaj asupra lui Sapina. Sapunaru si-a trecut in cont cea de-a patra reusita a sezonului.

In prelungiri, Curileac a intins un brat si l-a inchis pe Daniel Niculae, angajat perfect de Daniel Pancu.

Rapid: Buchta - Sapunaru, Sapina, Cmovs, Josl - Garai, Gecov - Meulens (Al. Dan 90), D. Niculae, Coimbra (E. Oriol 46) - Benson (D. Pancu 71)

FC Botosani: Curileac - Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte - Martinus (M. Croitoru 79), Vasvari, Danci (Rosu 46), Roussel (A. Hadnagy 56) - Ivanovici, Batin

Arbitri: Sebastian Coltescu (central, Craiova), Adrian Ghinguleac si Ciprian Dansa (asistenti)

Cartonase galbene: Meulens 73, Josl 84/ A. Patache 10, Ngankam 35, P. Batin 76, Rosu 87

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)

Spectatori: 4000



Egal nebun in Giulesti