Liga 1

Dragomir, despre drepturile TV din Liga 1: "Mi s-a propus un comision de zeci de milioane de euro. Nu l-am luat eu, au luat ei spaga"

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat joi ca actuala conducere a LPF a primit o mita de zeci de milioane de euro, o suma care i s-a propus si lui, dar a refuzat. El sustine ca ar fi vandut la licitatie drepturile tv cu o suma uriasa.

"Cei de la LPF au dat drepturile fara licitatie doar ca sa ia comisionul care mi se promisese mie. Nu am vrut sa vand drepturile tv fara licitatie si mi-au spus ca ma dau afara. Si m-au dat afara in trei saptamani. O sa aflati cine a facut asta, se mai ocupa si altii de treburile astea. Altii care incalca legea de ani de zile nu au patit nimic si altii care au respectat legea au fost dati afara si trimisi in tribunale? O sa se afle. O sa auziti. Mi s-a propus un comision de zeci de milioane de euro. O sa auziti. Nu l-am luat eu, au luat ei spaga, comisionul, care imi fusese mie propus", a spus Dragomir pentru site-ul Prosport.

"Daca se facea licitatie, se luau peste 400 de milioane pentru drepturile tv, pe cinci ani, pe cat au facut ei. Era o societate din afara tarii care le cumpara, asa cum au cumparat si in alte tari. Era o firma din Anglia", a mai declarat fostul sef de la Liga.

Drepturile tv au fost vandute de LPF in 2014, fara licitatie, catre o firma din Malta numita Intel Sky Broadcasting, cu suma de 130 de milioane de euro, pentru cinci sezoane. Nu se stie nici acum oficial cine se afla in spatele acestei firme malteze, insa se banuieste ca ar fi niste oameni de afaceri din Romania. 

Actuala conducere a LPF a trimis marti un comunicat de presa in care afirma ca modalitatea de a ceda drepturile tv fara licitatie a fost una legala. "Dorim sa ii asiguram inca o data pe toti iubitorii fotbalului ca metoda de valorificare a drepturilor media aleasa de LPF este in deplina conformitate cu legislatia concurentei si ca aceasta metoda faciliteaza vizionarea meciurilor de fotbal din Liga I Orange si Cupa Ligii Adeplast de catre toti telespectatorii din Romania", au scris cei de la Liga pe 17 noiembrie 2015.



Dragomir, despre drepturile TV din Liga 1: "Mi s-a propus un comision de zeci de milioane de euro. Nu l-am luat eu, au luat ei spaga"