Liga 1

Dinamo revine spectaculos cu Otelul, 3-1

Dinamo s-a impus in epilogul etapei, scor 3-1 cu Otelul Galati, pe teren propriu. Oaspetii au intrat in avantaj la pauza, dar Flavius Stoican a scos asul din maneca in partea secunda, pe Cosmin Matei, care a contribuit in mod exponential la obtinerea celor trei puncte cu un assist, la reusita de 2-1 a lui Rotariu, si golul care a calmat jocul din Stefan cel Mare, printr-un lob de toata frumusetea peste Goicoechea. Giurgiu deschisese scorul in minutul 44, iar Grigore a egalat situatia in minutul 52 din penalti. Astfel, Dinamo a profitat de pasul gresit facut de FC Vaslui, revenind pe locul 4 in clasamentul Ligii 1.

Galatenii au inceput partida din Stefan cel Mare cu o lovitura libera periculoasa, 21 de metri, pozitie centrala, executata de pe loc de pe Florin Lovin. Naumovski si-a aparat coltul si a intervenit prompt.

In minutul 14, Bilinski, scapat singur cu portarul advers, a tras in blocajul portarului uruguayan dintre buturile Otelului.

Patru minute mai tarziu, Victoras Astafei nu a putut transforma in gol serviciul lui Cooper. Varful Galatiului a gresit preluarea in marginea careului advers, iar Laurentiu Rus a avut timp suficient sa se replieze si sa blocheze.

La mijlocul reprizei, Goicoechea a salvat incredibil din fata lui Valentin Lazar. Portarul Otelului a lasat piciorul stang in spate si a blocat mingea reluata de dinamovist dupa o centrare venita din banda dreapta.

Si cum ocaziile se razbuna in fotbal, Giurgiu a deschis scorul cu un minut inainte de pauza. Mijlocasul oaspetilor a trimis in plasa o minge asezata pe linia de 16 metri de Zaharia, la capatul unei actiuni splendide de atac.

In prelungiri, Goicochea putea contribui in mod negativ la soarta jocului. Ionut Serban a tras pe centrul portii din lovitura libera, Goicoechea a scapat mingea printre picioare, dar a avut timp sa se replieze, evitand golul egalizator.

Dinamovistii au restabilit egalitatea imediat dupa reluarea jocului, la un penalti dictat de Adrian Comanescu pentru un hent evident comis de Victoras Astafei in suprafata de pedeapsa. Grigorie s-a ocupat de transformarea loviturii de la 11 metri, cu un sut in forta care s-a oprit in plasa lateral-interioara.

Situatia a balansat in favoarea "cainilor", in minutul 61, cand Cosmin Matei l-a gasit pe Rotariu la bara a doua, cu o centrare de calitate, iar tanarul jucator al gazdelor a punctat cu capul din apropiere.

In minutul 65, Bilinski a pasat ideal pentru Matei, in careu, iar mijlocasul "cainilor" a saltat mingea peste Goicoechea pentru 3-1.

Otelul nu a mai avut raspuns, in timp ce Cosmin Matei, omul meciului, a parasit terenu accidentat, in minutele de prelugire.

Dinamo: Naumovski - Rus, Durimel, Grigore, Filip - Elton, Serban (C. Matei 46) - Barboianu, Rotariu (G. Velici 87), Lazar - Bilinski (Boubacar 79)
Rezerve: Balgradean, Grecu, Adi Popa II, Boubacar, Matei, Tucudean, Velici
Antrenor: Flavius Stoican

Otelul: Goicoechea - Milea, Sarghi, Prestia, D. Popescu - Lovin, Giurgiu, Cooper - Astafei, Tudorie (Henrique 61), Zaharia (Sevillano 76)
Rezerve: Simaitis, Sipovic, Miselaricu, Filip, Sevilliano, Baleanu, Henrique
Antrenor: Ewald Lienen

Arbitru: Adrian Comanescu

Cartonase galbene: D. Grigore 5, Barboianu 77, Filip 85/ Lovin 40, Cooper 77

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo



Dinamo revine spectaculos cu Otelul, 3-1