Liga 1

Dinamo a demolat CSMS Iasi pe National Arena

Dinamo a învins cu 5-2 pe CSMS Iasi pe Arena Nationala, un meci in care patru dintre golurile dinamoviste au fost marcate de George Tucudean, cel care a fost si pasatorul decsiv la ultimul gol al alb-rosilor, marcat de Laurentiu Rus. Golurile iesenilor au fost marcate de Marius Onofras si Iulian Vladu.

 

În fata celor 15.000 de suporteri care au încurajat-o pe Arena Nationala, Dinamo a aratat multa pofta de fotbal si un joc frumos în fata nou-promovatei CSMS Iasi. La evolutia foarte buna a dinamovistilor a contribuit si forma excelenta si pofta de gol pe care Tucudean le-a afisat.
 
El a fost cel care a deschis scorul în minutul 13, din centrarea lui Catalin Munteanu. Tucudean a reluat cu capul, mingea a atins transversala si a cazut apoi dincolo de linia portii. Cinci minute mai târziu, dupa o noua combinatie frumoasa cu Munteanu, Tucudean a nimerit doar plasa laterala, însa s-a revansat dupa alte patru minute. Atacantul dinamovist a reusit dubla în minutul 22, la capatul unui contraatac superb al câinilor în care Boubacar a fost responsibil cu pasa în adâncime.
 
Iesenii au dat impresia ca pot reveni în forta si au redus din diferenta în minutul 27 prin Marius Onofras. Acesta a reluat magnific din voleu în diagonala, o pasa primita la 13 metri de la Tiganasu, mingea fiind deviata usor si de Milea.
 
Dinamo si-a vazut însa de joc, neimpresionata de încercarile de reanimare ale oaspetilor, iar dupa pauza au dat drumul la jocul spectacol. La doar un minut de la startul reprizei a doua Tucudean a înscris pentru 3-1, pentru ca dupa trei minute acelasi Tucudean sa marcheze al patrulea sau gol în aceasta partida.
 
Distractia dinamovistilor nu s-a oprit aici, iesenii fiind scosi complet din carti de a cincea reusita a elevilor lui Bonetti. Tucudean si-a trecut în cont si o pasa de gol în minutul 51, când a câstigat un duel pe stânga, a pasat în marginea careului mic pentru Laurentiu Rus, care a înscris fara probleme pentru 5-1.
 
Desi au mai avut câteva sanse bune pâna spre final, dinamovistii s-au aratat multumiti de avantajul confortabil si nu doar ca n-au mai fortat, dar chiar au facut pasul înapoi în ultimele minute. Echipa din Stefan cel Mare a dat astfel ocazia iesenilor sa mai înscrie înca o data în minutul 84, prin Iulian Vladu, care a si stabilit scorul final.


Dinamo a demolat CSMS Iasi pe National Arena