Liga 1

Derbyul spectatorilor FCSB - Dinamo: Nu 7.700, nu 6.900, ci 6.100. Spectatorii au scris la intrare numele cu pixul pe bilete! Bișniță la stadion de față cu Poliția

Stadionul Arcul de Triumf, anunțat inițial ca neîncăpător pentru spectatori, a avut 7.700 de locuri plătite la acest meci, dar doar 6.100 de oameni au luat loc în tribune. Organizatorii au anunțat inițial 6.900 de oameni.

FCSB a dorit să joace derbyul cu Dinamo pe Ghencea, acolo unde erau 30.000 de locuri în tribune. Partida s-a mutat însă pe Arcul de Triumf din cauza neînțelegerilor legate de închirierea arenei și s-a spus că aceasta arenă este prea mică pentru cererea de bilete.

Arcul de Triumf are 8.800 de locuri, dar s-au anunțat 7.700 de bilete pentru Marele Derby, pentru a preveni incidentele dintre suporteri.

Biletele nu s-au vândut online, iar bișnițarii au roit la stadion pe lângă polițiști, fără nici o problemă câștigând din speculă și suprapreț.

La începutul meciului, sute de spectatori nu reușiseră să intre pe stadion, din cauză că la porțile de acces s-a solicitat ca fiecare spectator să scrie pe bilet, cu pixul, numele în clar.

Măsura a fost luată cel mai probabil la inițiativa FCSB, care a dorit să preîntâmpine orice incident negativ din tribune. Becali anunțase înainte de meci că biletele vor fi nominale, iar cei care vor face probleme vor răspunde. Dar nimeni nu și-a închipuit că „nominal” înseamnă în anul 2023 să îți scrii numele pe un bilet, cu pixul!

Organizatorii au anunțat inițial, oficial, 6.955 de spectatori, dar după aproximativ 30 de minute au revenit și au corectat la 6.100.

Nu este clar dacă reducerea numărului a fost cauzată de cererea de a scrie pe bilete, la intrare, numele în clar, ceea ce e posibil să fi descurajat huliganii, care au preferat să nu mai intre. Atmosfera la stadion a fost frumoasă și fără incidente.



Derbyul spectatorilor FCSB - Dinamo: Nu 7.700, nu 6.900, ci 6.100. Spectatorii au scris la intrare numele cu pixul pe bilete! Bișniță la stadion de față cu Poliția