Liga 1

Derby-ul Dinamo - Steaua (LIVE 21:30, avancronica, echipele probabile)

Derby-ul Dinamo - Steaua din aceasta seara (ora 21:30, televizat de Digi Sport 1, live text pe onlinesport.ro) este un meci de 1X2. Steaua are de partea sa rezultatele si un lot mai puternic, insa Dinamo este de asteptat sa joace la sange, sa muste pana la os in fata rivalei de moarte.

Dinamo trece printr-un amplu proces inceput slab in acest campionat. Cu doar patru puncte din trei etape, acesta nu este un start de sezon pe care Dinamo il dorea, iar discutiile din spate intre antrenorul Multescu si noul sef din Stefan cel Mare, Ionut Negoita, arata ca lucrurile nu sunt nici pe departe asezate.

Ros-albii, cei care gazduiesc in aceasta seara partida de pe National Arena, nu au mai invins Steaua de pe 25 aprilie 2011, sunt peste doi ani de zile. Cu toate acestea, Dinamo are mai multe victorii in derby, 45 fata de cele 38 ale Stelei, din cele 128 de meciuri directe jucate pana acum. Steaua a marcat insa mai multe goluri si conduce la acest capitol cu 174-171.

Dinamo isi poate salva inceputul slab de sezon printr-o victorie cu marea rivala, Steaua, cea pe care au privit-o aproape saptamana de saptamana in ultimul timp repurtand succese mari in preliminariile Ligii Campionilor. Dinamo isi doreste victoria mai mult ca orice, de aceea primele pentru acest meci sunt foarte mari: 40.000 de euro de jucator la victorie. Egalul nu este premiat cu nimic, a anuntat Ionut Negoita.

"Inca ne cautam ca echipa, insa asta nu inseamna ca nu vom fi la cel mai inalt nivel posibil. Nu ascund ca vrem victoria. 25 de ore din 24 trebuie dedicate derbyului, asta am facut in ultimele zile si asta le-am spus si jucatorilor", a declarat antrenorul lui Dinamo, Gigi Multescu.  Acesta a sublininat si cel mai mare avantaj al Stelei: "Este una dintre cele mai bine pregatite fizic echipe din Europa. Marelor lor castig de aici e venit, cum pierd mingea cum o si recupereaza". Multescu a tinut sa puna si paie pe foc inainte de derby, sustinand ca forma fizica a stelistilor vine din substante interzise pe care acestia le folosesc.

Dinamo nu se poate baza in acest meci pe Srdjan Luchin (accidentat), dar nici pe Mansaly Boubacar (exclus din lot, dupa ce l-a injurat pe tehnician). Francezul Steven Thicot ar putea aparea titular.

Steaua intra in meci destul de odihnita, cu doua meciuri de campionat amanate si un 1-1 cu Dinamo Tbilisi pe National Arena in care nu a apasat pedala. Steaua isi doreste de asemenea sa invinga marea rivala Dinamo, cea pe care a invins-o mereu in ultimii doi ani, avand o serie de patru victorii. Dupa meciul cu Dinamo, stelistii vor da piept cu CFR Cuj, asadar niste meciuri importante in lupta pentru titlu.

Laurentiu Reghecampf, antrenorul Stelei, crede ca Steaua va bate pe Dinamo fara probleme, acest meci "fiind ca unul contra lui FC Botosani". Reghe a dezmintit orice acuze de dopaj, afirmand ca "acestea nu pot veni decat de la niste oameni mici".

Reghe s-a decis asupra echipei de start, singura problema fiind in atac acolo unde nu vrea ca Nikolic sa riste vreo recidiva, dar nici sa il oboseasca excesiv pe Piovaccari, titular in returul cu Tbilisi. De aceea, probabil fiecare dintre cei doi va evolua cate o repriza. Pe teren ar putea aparea si fostul dinamovist Adrian Cristea, convocat in lot si pe care Reghecampf doreste sa il foloseasca, "existand riscul sa fie injurat".

Echipe probabile Dinamo - Steaua:
Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Gardos, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tanase - Nikolic
Dinamo: Balgradean - Fai, Grigore, Durimel, Filip - Thicot, Elton - Matei, Curtean, Rotariu - Ndaw



Derby-ul Dinamo - Steaua (LIVE 21:30, avancronica, echipele probabile)